workshop interieurfotografie

Trainingen en workshops interieurfotografie & lightroom

Wil je werken aan je cameratechniek en stylingskills of wil je aan de slag met beeldbewerking? Boek dan een training of Masterclass interieurfotografie of Lightroom. De trainingen zijn zowel voor beginners als gevorderden die behoefte hebben om hun basiskennis fotografie bij te spijkeren en aan de slag te gaan met styling van het complete plaatje! Ook geven we incompany workshops fotografie of styling voor bedrijven in de interieurbranche en creatieve sector en maken we op maat een creatieve en isnpirerende workshop voor jouw team of afdeling.

 

Als interieurprofessional en zelfstandig ondernemer of bedrijf weet je hoe belangrijk het is om goed beeld te hebben op je website en blog. Ook is het van belang dat al je social mediakanalen, zoals Instagram en Pinterest, goed op elkaar zijn afgestemd. Deze fotografie trainingen zijn voor verschillende doelgroepen interessant. Voor interieurstylisten of bedrijven die eigen werk willen vastleggen voor het online portfolio, de website of social media, voor bloggers die behoefte hebben aan goede interieur en sfeerbeelden en voor alle interieurontwerpers en webshop-eigenaren die meer uit hun camera, beeld en professionaliteit willen halen zijn deze fotografie en stylingsworkshops interessant.

 

Deze trainingen zijn uitermate geschikt voor interieurstylisten, -ontwerpers of bloggers, webshopeigenaren met affiniteit voor interieur, die beeldmateriaal willen inzetten voor eigen werk, (online) portfolio, blog, Instagram of andere vormen van social media.”

Volg je liever een langere cursus? Bij NiA Academie geef ik de 7-daagse Cursus Interieur en Vastgoedfotografie.

Meer info: www.niainfo.nl/interieur&vastgoedfotografie

binnenkijker designer Ekaterina Semenova

Masterclass
Interieurfotografie & flitstechniek (incl. godox-flitsset)

Datum & tijd
Data volgt, 10.00u – 16.00u

Prijs (incl. godox-flitsset)
Masterclass 1 dag
€ 850,00 ex btw
Masterclass + extra coaching
€ 1.250,- ex btw

Inschrijven of meer informatie

Deze masterclass is geschikt voor een groep van max 3 personen. Voor meer info of een datum inplannen voor een groep stuur een mailtje naar suzanne@bloominspiration.com

Masterclass Interieurfotografie & flitstechniek

Groepstraining op locatie (1 dag)

Je hebt al ervaring met interieurfotografie en weet hoe je camera werkt maar je wilt je verdiepen en betere interieurfoto’s maken. Dan is deze Masterclass echt iets voor jou. Op een prachtige en inspirerende locatie; een stijlvol ingericht woonhuis centraal gelegen in Nederland, leer je hoe je mooie uitgelichte interieur foto’s kunt maken.

Tijdens deze Masterclass ga je jouw fotografietechniek verbeteren en leer je hoe je eenvoudig, met een draadloos flitssysteem van Godox, een interieur goed kunt uitlichten. Het voordeel van een draadloos flitssysteem is dat je meer controle hebt over je belichting. Jij bepaalt nog meer waar je de flitser op richt en waar je deze in de ruimte plaatst. Alles voor het perfecte plaatje. Het draadloos flitspakket hebben wij voor deze Masterclass met zorg samengesteld en wordt inclusief bij deze Masterclass geleverd en kun je direct aan de slag met jouw camera.

Nodig:

 • camera met volle accu + oplader/handleiding
 • evt verschillende objectieven
 • geheugenkaart
 • statief
 • laptop + lader

 

binnenkijker designer Ekaterina Semenova

1 op 1 Training Interieurfotografie
Voor interieurprofessionals, bloggers & webshopeigenaren

Datum & tijd
Op aanvraag

Prijs
Op aanvraag

Meer informatie

Wil je meer info of heb je nog vragen?

1 op 1 Cursus Interieurfotografie

6 lessen van  ±2,5 uur per week

Je hebt een interieurplan gemaakt en uitgevoerd, maar mist nog goede foto’s voor je portfolio? Na deze training heb je de basis onder de knie van Interieurfotografie. Zodat je ook jouw interieurproject mooi op de foto kunt zetten voor je website en/of portfolio!

We gaan stap voor stap aan de slag, je leert je camera beter kennen, basisbegrippen als sluitertijd, diafragma, ISO en belichting komen aan bod. En wordt er aandacht besteed aan fotostyling, hoe zorg je dat je de juiste sfeer, passend bij het interieurconcept, op de foto krijgt. Je krijgt wekelijks inspirerende foto-opdrachten die je zelfstandig uitvoert. Tijdens de lessen bespreken we de gemaakte foto’s en krijg je tips en feedback. Aan het einde van de training heb je meer kennis van cameratechniek, vormaspecten, lichtval en fotostyling wat je kunt toepassen in een interieursetting. Voor deze training is een spiegelreflexcamera of systeemcamera vereist.

Nodig:

 • camera met volle accu + oplader/handleiding
 • evt verschillende objectieven
 • geheugenkaart
 • statief
 • laptop + lader

 Meer info en prijzen stuur een mailtje naar: suzanne@bloominspiration.com

binnenkijker ontwerper Mira Nasruddin

1 op 1 Training Interieurfotografie
Voor interieurprofessionals, bloggers & webshopeigenaren

Datum & tijd
Op aanvraag

Prijs
Op aanvraag

Meer informatie

Wil je meer info of heb je nog vragen?

1 op 1 Training Interieurfotografie

De training bestaat  uit 1 dagdeel op locatie

Je hebt al ervaring met fotografie en weet hoe je de camera kunt instellen, maar wilt je graag verdiepen in interieurfotografie. Dan is deze 1 op 1 training iets voor jou! In deze training gaan we in ochtend op locatie aan de slag met interieurfotografie en leer je hoe je het beste een interieur op de foto kunt zetten.

In deze training gaan we dieper in op cameratechniek, licht en belichting en beeldopbouw. Waar moet je rekening mee houden met het maken van interieurfoto’s? Wat is het beste kader en standpunt? Maar ook; waar wil je de foto’s voor gaan gebruiken? We werken op een door jou gekozen locatie, dit kan een daglicht studio zijn of bij een van jou opdrachtgevers. Zo kun je de gemaakte foto’s tijdens deze training meteen inzetten voor jouw portfolio of opdracht. Als je al voldoende kennis hebt van de basistechniek is deze training ook te boeken om te leren hoe je draadloos kunt flitsen om het licht meer in balans te brengen.  Van te voren krijg je een intakegesprek waarin we kijken hoe jij je wilt verdiepen.

Nodig:

 • systeem of spiegelreflex camera (handmatige bediening)
 • lenzen (informeer of je de juiste lenzen hebt)
 • statief
 • laptop + lader

De training bestaat 1 sessie (3-4 uur + 1 online vragenuurtje) en is exclusief huur locatie

Meer info en prijzen stuur een mailtje naar: suzanne@bloominspiration.nl

Ligthroom CC

1 op 1 Training Lightroom Classic
Voor interieurprofessionals, bloggers & webshopeigenaren

Datum & tijd
Op aanvraag

Prijs
Op aanvraag incl. hand-out

Meer informatie

Wil je meer info of heb je nog vragen?

1 op 1 Training Lightroom Classic

De training bestaat  uit 2 of 3 sessies (bv 2x 2 uur + 1x 1 uur)

Altijd al willen weten hoe je het maximale uit je foto’s kunt halen doormiddel van een goede nabewerking. En hoe je je prachtige foto’s gereed kunt maken voor publicatie voor bijvoorbeeld je persbericht, socials, website of om naar de bladen te sturen.

In deze training leer je de basics onder de knie te krijgen van het programma Adobe Lightroom. Er wordt ingegaan op het importeren, archiveren en beeldbewerken van je foto’s. Na deze training kun je aan de slag met de basics van beeldbewerken van je foto’s. Zorg dat je beschikking hebt over een eigen laptop,  over een versie  van Adobe Lightroom Classic voor fotografen en voor een externe harde schijf om meteen een goed fotoarchief op te zetten.

Nodig:

 • laptop
 • geheugenkaart met RAW-bestanden (of voor de zekerheid je camera)
 • programma Adobe Lightroom Classic voor fotografen geïnstalleerd
 • muis/muismat
 • laptoplader

De training bestaat 3 sessies (2x 2,5 uur + 1x 1 uur):
Sessie 1 introductie lightroom + werken met catalog + archiefopbouw
Sessie 2 beeldbewerking in lightroom
Sessie 3 afronding + vragenuurtje (online sessie)

Meer info en prijzen stuur een mailtje naar: suzanne@bloominspiration.com