Binnenkijken: B&B De Rheezerkamer

In het mooie Overijsselse Vechtdal is het voor menig natuurliefhebber heerlijk toeven. Er zijn wandelroutes, fietspaden door bossen, langs landerijen en pittoreske dorpjes. Een van deze pittoreske dorpjes is Rheeze, een dorpje met oude boerderijen met traditionele rietendaken en donkere geverfde schuren. Het dorpje ligt langs een aantal leuke fietsroutes en als je door het dorpje fietst kom je langs B&B De Rheezerkamer.

beeldstrook_De-RheezerkamerDe oude potstal is opgeknapt tot stijlvolle B&B. Aan de voorzijde bevindt zich Caffé August waar je terecht kunt voor een lekkere cappuccino met eigengemaakte taartjes. Mocht je in de buurt zijn zeker een aanrader om hier op het zonnige terras even neer te ploffen. Het terras is aangekleed met grappige zitjes geïnspireerd op het boerenleven; een kruiwagen is omgetoverd tot stoel en rietenbalen doen dienst als zit zitbankjes. Ontworpen door Ontwerpstudio Roel Westerman uit Hardenberg.

beeldstrook_De-Rheezerkamer02

Het brein achter dit leuke concept is Astrid Fidder, zij verbouwde deze oude boerderij tot een luxe B&B. De B&B bestaat uit een grote ruimte met eethoek en zithoek en een luxe badkamer. Een apart slaapgedeelte bevindt zich boven in de vide. De sfeer is licht met een Scandinavische knipoog. Zowel binnen in de B&B als buiten op het terras is alles gestyled met mooie plaiden en kleden van By Mölle, vaasjes van Lindform. Deze en mooie kaarten van illustrator Maartje van den Noort zijn o.a. te koop in het café. Het schilderij van het theekopje in op de foto is van lokale kunstschilder Gea Slotman. Astrid werkt graag samen met lokale mensen. Naast de inrichting en meubels, krijg je als je overnacht in de B&B een heerlijke streekontbijtje met lokale producten en eigengemaakte gerechtjes.

Ook nieuwsgierig geworden en wil je een keer overnachten in deze stijlvolle B&B kijk dan op: www.derheezerkamer.nl

 

Please follow and like us: