Bloemeninspiratie: zin in het voorjaar!

Hebben jullie ook zo’n zin in het voorjaar? Ik kijk er altijd weer vol verwachting naar uit. Zeker als er in de bloemenwinkels de eerste tulpen, ranonkels en anemonen te vinden zijn. Maar ook in de tuin, als de eerste sneeuwklokjes zich laten zien in januari. En in februari de Helleborus, krokussen en in pot de eerste blaadjes  van de tulpen en narcissen zichtbaar worden. Ook zijn er elke dag meer planten en bomen met uitlopers, zoals de sering en perenboom. Alleen moeten we hier nog wel even opwachten voordat deze in beiden in bloei staan. Maar ondertussen geniet ik dus volop van alle bloemenpracht die langzaam, elke dag steeds meer zichtbaarder worden of in de bloemenwinkels verkrijgbaar zijn. Daarom een inspirerende blog vol kleur, bloemen en keramiek!

Kleurtrend Eclectic Playground: warm en speels

Het kleurenpalet op de foto’s is geïnspireerd op een van de kleurthema’s die we hebben uitgewerkt voor de workshop Create your OWN style die we deze winter geven LAB-Paint, waarbij de verfkleur Merlot Mania de hoofdrol speelt. Maar ook speels en fun is een belangrijk onderdeel in dit thema en dat zie je terug in het speelse strepen patroon op de display’s. En omdat het voorjaar lonkt hebben we 2 frisse en lichte verfkleuren van LAB-Paint aan het kleurenpalet toegevoegd: de lila-paarse kleur Pastel Paradise en de zacht groene kleur Softened Green. Benieuwd wat jullie van deze gedurfde kleurencombi vinden!

Maak een centerpiece met voorjaarsbloemen

Op het introbeeld van deze blog zie je een bloemenfestijn van verschillende vazen en schalen. De voorjaarsbloemen zijn geschikt in een klein boeket op de prachtige zacht-groene RIBBEL-vaas van Saudade. Als je beschikt over een flowerfrog (bloemsteker) kun je ook vrij eenvoudig een centerpiece maken (soort bloemstuk die vaak op tafel wordt gezet tijdens een diner of feest). Op de foto’s zie je een witte bloemenschaal en een kleinere blauwe schaal uit de keramiek-collectie van BloomInspiration. Je kunt mooie voorjaarsbloemen van de bloemist gebruiken of kijk wat je al in de tuin hebt staan aan voorjaarsbloemen. Voor een centerpiece kun je al met een paar losse bloemen een mooi bloemstuk maken.

Op de foto’s: vaas RIBBEL via Saudade Collective, witte schaal groot en blauw schaaltje klein van porselein BloomInspiration, flowerfrogs en Japanse snoeischaar o.a. verkijgbaar via de webshop van Studio May & June.

Met dank aan Vestingh Conceptstore

Verf op de foto van LAB-Paint: Merlot Mania, Terra Oink, Softened Green, Exciting Night, Electric Pink, Pastel Paradise en Blue Bay

Please follow and like us: