Binnenkijker: kleurrijke herfst in huis bij Stephanie

Krijg jij ook altijd zo’n zin om herfst in huis te halen als het najaar begonnen is? Ik vind het altijd zo heerlijk na een lekkere boswandeling een paar mooie herfsttakken, kastanjes en bladeren verzameld te hebben en deze te gebruiken voor de herfststyling van je huis. Zoals een mooi herfstboeket of een gezellige herfsttafel. Leuk om herfststukjes te knutselen met je kinderen of gewoon je huis mee te stylen. Afgelopen week was ik bij Stephanie op bezoek en maakten we een paar fijne herfstplaatjes in haar huis. Laat je inspireren door Stephanie haar huis en kijk mee!

Kleurrijk en speels

Stephanie woont in een jaren 30 woning in Amersfoort met haar man en 2 dochtertjes. Ze hebben een heerlijke tuin en zitten vlakbij het bos en de Utrechtse Heuvelrug. Je hoeft hun heerlijke tuin maar in de stappen en je kunt al volop genieten van allerlei kleurrijke planten en bomen die hun herfstkleuren volop laten zien. Hun huis zelf heeft grotendeels een rustige basis, zoals een witte keuken en witte en zacht grijze muren. Maar daarnaast houdt Stephanie ook zeker wel van kleur, wat je terug ziet in de terracotta roze op de muur (van Pure & Original) bij de eettafel. Het levensgrote schilderij met bloemstilleven van Rachel Ruysch, 1716 uit de Rijksmuseumcollectie liet Stephanie via Muurmeesters afdrukken op canvasdoek. De kleuren uit hert schilderij matchen overigens prachtig bij de kleur op de muur. En is niet alleen een geweldige eye-catcher, maar ook een slimme oplossing zodat het minder gehorig wordt in huis. De herfstchocolaatjes komen van de bakker, maar met 2 dochtertjes in huis zullen deze vast snel opgesmikkeld worden ­čśë

Herfst in het interieur

Maak het in huis gezellig met herfsttakken met mooie gekleurde bladeren uit de tuin of het bos door ze in een mooi boeket te verwerken of strooi de herfstbladeren als decoratie in een gestileerd herfsthoekje. De bloemen in dit herfstboeket matchen mooi bij de kleuren in het interieur van Stephanie. De kleur Flamingo van Pure & Original op de muur in de keuken zie je in verschillende woonaccessoires in de zithoek terug, zoals het roze HAY kussen, maar ook in het de porseleinen koffiekopjes van studio Zand. Als het even kan zit Stephanie dan ook met een lekker kopje koffie en een tijdschriftje op de bank. Alhoewel, zegt ze lachend, is dat toch al weer een tijd geleden. Met 2 dochters in huis van 5 en 7 is ze vaak meer in de weer met een leuk knutselproject met de meisjes. Als je goed kijkt zie je in de zithoek boven de Tonone lamp een plankje met hierop 4 kleine houten poppetjes die het gezin voorstellen en een tegelkunstwerkje van haar oudste dochter Amel, die al net zo creatief is als haar moeder.

Nu de klok afgelopen weekend is verzet wordt het weer sneller donker. De perfecte tijd van het jaar om dan ook de kandelaars weer tevoorschijn te halen. Stephanie stylde op het dressoir tegenover de bank een kleurrijke mix van kandelaars, kaarsen en bloemenvaasjes met herfstbloemen. Tip: mix & match verschillende kandelaars en kleurrijke kaarsen met elkaar en kijk of je bepaalde kleuren in huis terug kunt laten komen in de kleur van de kaarsen. De kaarsenstandaards zijn een bonte mix van design en leuke geshopt bij betaalbare woonwinkels, net als de swirl-kaarsen. Ik zou het wel weten bij een regenachtige herfstdag en lekker neerploffen op de bank met een tijdschriftje, kopje koffie en de kaarsjes lekker bijtijds aan, heerlijk! Zin in een lekkere herfsttaart erbij? Lees ook mijn blog: ‘Heerlijk herfst recept: frangipane taart met stoofperen’.

Op de foto in de keuken: Soft Flamingo van Puur & Original , bloemstilleven  van Rachel Ruysch uit 1716, Rijksmuseum collectie op canvasdoek via Muurmeesters, keukentafel studio HENK, stoelen Vitra, koffiekopjes studio Zand , glazen kandelaar roze en streep-kaars beide van HAY, roze vaasje Sostrene Grene. In de woonkamer: donker-blauwe bank Heelz van Design on Stock, kleed groot kleed van Kastall, lamp Fork van Diesel by Foscarini, kleurrijke pearls porselein op de muur studio Arhoj, roze Eames olfiant Vitra, roze wandlamp Tonone, bijzettafeltje donkerblauw Bella van Hay, grote bloemenvaas met roze en blauw van Motel a Milo, bijzettafeltje zwart roze kussen Dot beide van HAY, rond groen kussentje Sissy-Boy, bloemenkussen via PRCHTG,  kandelaar goud Casa Shops, swirl-kaarsen Sissy-Boy,  Op het dressoir: verschillende kaarsen van HAY, Sissy-Boy, Dille & Kamille, Sostrene Grene, kandelaars glas licht-blauw en lila van Kwantum, kandelaar glas lila en gouden kandelaars van Casa Shops, vaasje lila  studio Harm & Elke, roze glazen kandelaar HAY, vaasje kringloop geschilderd in de kleur Merlot Mania van LAB-Paint, Eames House Bird van Vitra, schilderij van Esther Gemser, zwarte kast van Firma Zouthout

Please follow and like us: