Trend: kleurrijk interieur met upcycle kringloopgelukjes

Eclectic Playground LAB Paint X BloomInspiration X Happy Hildy Home

Wat gebeurt er als een interieuraddict met voorliefde voor kringloopvondsten en een interieurfotograaf die gek is op kleur, bloemen en styling, gaan spelen met het verfmerk van LAB Paint? Dan ontstaat er een Eclectic Playground! Wordt jij net zo blij als wij van dit kleurenpalet? Onderaan de blog vind je alle verfkleuren die we gebruikten voor de foto’s en krijg je kringlooptips van Hilde.

Samen met LAB Paint ontwikkelde ik, Suzanne van BloomInspiration, de workshops Create your OWN style. Hiervoor werd o.a. de trendkleurkaart Eclectic Playground gemaakt. Dat zinnenprikkelend kleurenpalet met frisse en warme tinten inspireerde mij voor deze fotoserie. En terwijl ik settings voor de shoot uitwerkte, moest ik aan de woonstijl van een vriendin van mij denken, Hilde van @happy_hildy_home. Zij upcycled woonaccessoires en kleine meubels uit de kringloop voor thuis. Heel duurzaam, want je geeft items een tweede of derde leven, en ook nog eens super inspirerend!

Ik vroeg Hilde een aantal favoriete kringloopcreaties van huis mee te nemen voor in de kleurrijke settings die ik bedacht en schilderde met de verfkleuren van LAB Paint. Hilde bracht ook een aantal speciaal voor de shoot geselecteerde kringloopparels mee en spelenderwijs creëerden we daarmee nog een paar toffe combinaties! In deze blog je hoe je kunt spelen met de tinten uit kleurtrend Eclectic Playground en ontdek je hoeveel fun de onverwachte vormen van upcycled items toevoegen. We hopen dat onze fotoserie jou inspireert voor een Eclectic Playground bij jou thuis!

Kleurtrend Eclectic Playground: kleurrijk en speels!

Kleurtrend Eclectic Playground staat voor kleurcombinaties en speelse vormen. Door combinatie van donkere tonen en frisse lichte tonen ontstaat een aansprekend contrast. Het kleurpalet vraagt gewoon om een vrolijk strepenpatroon.  Fun en colorful zijn belangrijke keywords in dit trendpalet. En laat dat nou elementen zijn die je steeds meer ziet verschijnen in hedendaagse interieurs. Denk maar aan de interieurtrends van dit moment. Die bevatten naast de lichte en zachte of diepe en warme kleuren steeds meer uitbundige combinaties. In kleurtrend Eclectic Playground heb je eigenlijk het beste van twee werelden. De LAB Paint verfkleuren Blue Bay en LAB Paint Mushroom  naar de neutrale Scandi Japandi interieurtrends. Door toevoeging van Exctiting Night en Electric Pink als accent ontstaat een kleurenclash. Het is precies de combi dat Eclectic Playground je verrast, je een vrolijk gevoel geeft en een glimlach op je gezicht tovert. Gebruik jij kleurtrend Eclectic Playground in jouw huis in combinatie met unieke geüpcyclede woonaccessoires, dan zie je kleur, vorm en materiaal samensmelten tot een interieur met een knipoog.

Woonstijl van Happy Hildy Home

De woonstijl van Hilde laat zich omschrijven als Scandinavisch met kleurrijke, one-of-a-kind decoratie. Haar interieur is in basis rustig, maar de inrichting flexibel en de aankleding behoorlijk kleurrijk. Het is een canvas dat ze steeds net even anders inkleurt. Aan de overwegend witte muren verschijnt zo nu en dan andere (DIY-) wanddecoratie. De beige, modulaire bank staat regelmatig in een andere opstelling. En de wit-met-hout, uitschuifbare tafel is één van de plekken waar Hilde een continu wisselende tentoonstellimg van kringloopcreaties presenteert.

Ze bezoekt regelmatig tweedehandswinkels. Kleine meubels, serviesgoed of woonaccessoires en soms een objet trouvés; het kan allemaal in de kofferbak van haar kleine autootje belanden. Als het silhouet van een item Hilde aanspreekt, is ze soms al verkocht. Eenmaal thuis krijgt alles een tweede leven: ze knapt het tafeltje of stoeltje op met een nieuwe laag (spuit)verf, combineert pre-loved borden en mokken tot een levendig servies, of stapelt bloempotten, vazen en schalen op elkaar tot het nieuwe woonaccessoires zijn.

Kortom, Hilde weet als geen ander accessoires zo met elkaar te combineren dat er een eigenzinnige, gekke en nieuw vorm ontstaat en hoe ze tweedehands meubels een fantasierijk nieuw uiterlijk geeft. Dit zie je terug in deze fotoshoot.

Hildes favorieten en tips voor kringloopgeluk

De kringloopwinkels waar Hilde regelmatig te vinden is, zitten o.a. in Huizen, Zeist en Amersfoort. Hilde’s tip voor kringloopgeluk: let vooral op kleur en vorm en niet in eerste instantie op functie. Stapel en mix items. Dan zul je merken: wat van origine een asbak is, kan dan zomaar de voet van een vaas worden.

Kant-en-klare kringloopgelukjes en objet trouvés mogen soms ook mee naar huis. Hilde’s favorieten in deze kringloopgelukcategorie: een porselein vaas van designmerk Bolia, een witte wishbone chair (replica van de designstoel van Carel Hansen) en de glazen salontafel die in de woonkamer staat.

Nieuwsgierig naar Hilde’s interieur en leuke kringloopvondsten? Volg haar op instagram voor een kleurrijke dosis interieurinspiratie, zoals zij het zelf omschrijft: interior eye candy & wonderful words en oja ook nog leuke foto’s en filmpjes van de avonturen van haar kat Moustáki.  @happy_hildy_home

Wil je zelf aan de slag met dit kleurpalet van LAB Paint, wij gebruikten onderstaande verfkleuren voor deze shoot:
Exciting Night, Blue Bay, Electric Pink, Merlot Mania, Mushroom, Terra Pink, en Soho

Met dank aan Vestingh Conceptstore in Bussum

Please follow and like us: