Kleurinspiratie Marrakesh: breng warmte in je interieur!

kleurtrend Marrakesh warme aarde tinten, chocolade bruin en terra roze

De interieurtrend van 2023 was met veel opvallende kleuren, maar zoals je vaak ziet wordt na verloop van tijd deze explosie van kleuren weer kalmer en rustgevender.  Voor 2024 zien we warme aarde tinten en bruine kleuren terugkomen in het interieur, omdat er een grote behoefte is aan een warm en ontspannen plek waar je als het ware omarmt wordt door het interieur en je comfortabel en thuis voelt in je eigen huis. Deze warme, mediterrane stijl met bruine ton sur ton kleuren en Afrikaanse invloeden wordt gecombineerd met welbekende de Scandinavische interieurtrend en zien we als het ware samensmelten. Natuurlijke materialen, de kunst van het imperfecte in combinatie met elegantie en eenvoud, maar dan de warmere variant door de toevoeging van bruine en terra tinten.

kleurtrend Marrakesh warme aarde tinten, chocolade bruin en terra roze

Little Green en Dulux Colour Forecast 2024

We zien dit o.a. terug in de kleurpaletten van 2024 van verschillende verfmerken doormiddel van de aardse ton sur ton tinten, zachtroze en warme chocolade kleuren terug. Zo kwam dit najaar Little Green met een samengestelde collectie warme, neutrale tinten als honing, karamel en chocolade, waarbij elke kleur geïnspireerd was op heerlijke desserts en enkele van ‘s werelds meest smaakvolle zoete lekkernijen. Overheerlijke namen als ‘Madeleine’, ‘Galette’, ‘Affogato’, ‘Muscovado’ en ‘Ganache’ brengen deze verleidelijke kleuren tot leven. En Dulux Colour Forecast heeft in het Solstice kleurenpalet warme rijke kleuren toegepast zoals zachte bruintinten, clay en neutrals voor een sfeervol, comfortabel en familair  huis.

kleurtrend Marrakesh warme aarde tinten, chocolade bruin en terra roze

Creëer je eigen stijl met kleur en styling!

Dit kleurpalet mixt perfect met woonaccessoires uit de Scandic Japandi interieurtrend samen met de Marrakesh kleuren (Afrikaanse invloeden) in de styling en woonaccessoires, doormiddel van bruintinten, terra roze en dieprode kleuren. Met een kleuraccent als paars of lila creëer je een ‘pop of color’ in deze kleurstijl. De verfkleuren op de foto’s komen uit het de kleurinspiratiekaart Marrakesh,  die BloomInspiration speciaal samenstelde voor de LAB-Paint ter inspiratie voor de workshops Create your OWN Style x LAB die deze winter plaatsvinden in het atelier van Vestingh Conceptstore in Bussum. Het bijzettafeltje is geschilderd in de kleur Soho, het vintage IKEA krukje in de kleur Mushroom van LAB-Paint (wat goed past bij de Scandic Japandi interieurtrend). De achterwanden zijn geïnspireerd op de warme Marrakesh kleuren en vormen in de architectuur en geschilderd in Terra Pink en Merlot Mania van LAB-Paint.

Op de foto’s: vaasje terra roze Leen Bakker, vaasje klein zandkleurig ribbel H&M Home, roze espresso-kopje porselein BloomInspiration, bijzettafeltje zelfgemaakt geschilderd in de kleur Soho van LAB-Paint, paars vaasje Piece of Clay, kandelaar wit en mini roze swirl kaars Dille & Kamille, kaarsenstandaard goudkleurig CasaShops, roze Swirl kaars Sissy-Boy, roze schaaltje van porselein in hartvorm BloomInspiration, kaarsenstandaard rond Dille & Kamille, kleine bordeaux rode kaars Blokker, zandkleurige donutvaas H&M Home, kaarsenstandaard goudkleurig CasaShops, lila kaars HAY, vaasje van de kringloop geschilderd in de kleur Merlot Mania van LAB-Paint, roze koekjes schaal van porselein BloomInspiration, roze-wit zandkleurig mokje porselein privebezit, zandkleurig Japandi vaasje H&M Home, bordeaux rode papieren kersthanger van H&M Home.

Please follow and like us: