Binnenkijken bij Enter the loft

De loft was weer terug in januari met een pop-up designevent met een vierde editie in een van de prachtige locaties van de The Playing Circle  in Amsterdam. Ieder jaar wordt een andere locatie van The Playing Circle omgetoverd tot een inspirerend appartement vol met de beste vondsten op gebied van interieur, kunst, accessoires en curiosa. En alles in dit stijlvolle appartement is te koop in de webshop van Entertheloft. Heb je Entertheloft dit jaar gemist? BloomInspiration bezocht Entertheloft en maakte deze binnenkijker.

beeldstrook Entertheloft01

Ontmoet Miss Bare, de stijlicoon van deze vierde editie van The Loft. Zij verwelkomt je in een warm en aards getint interieur, vol met zachte kleuren, natuurlijke materialen met hints van reizen naar verre oorden. Met enorme industriële ramen met uitzicht op het karakteristieke Stadsarchief aan de ene kant en een contrasterende kalm uitzicht op groene Amsterdam tuinen aan de andere kant. De vorige Entertheloft was geïnspireerd op een man als ijkpersoon en was veel uitbundiger ingericht, dit keer kom je terecht in een oase van rust van Miss Bare op de bovenste etage van het Amsterdamse pand.

beeldstrook Entertheloft01

Op de rustige witte muren hangen contrastrijke kunstwerken Mark de Weijer en portretten Iris en Roos van fotograaf Maarten Schroder. En heb je het beddengoed van By Mölle al gespot? De lange eettafel neemt een centrale plek in de ruimte in en is gedekt met servies van Annemieke Boot Ceramics op tafellinnen van By Mölle.

beeldstrook Entertheloft 3

Tijdens mijn bezoek was de Russische productontwerpster Ekaterina Semenova aan het werk. Ekaterina studeerde aan de Design Academy in Eindhoven en studeerde afgelopen jaar af met het project CARE FOR MILK  dairy glazes. Ze liet zich inspireren door het gegeven van overproductie van melk in Nederland door het opheffen van de melkquotum. Ze wilde het overschot aan melk op een duurzame manier kunnen inzetten en zo ging ze op zoek naar leftovers van melkproducten in haar directe omgeving. Door bekers te glazuren in de melk die ze had opgehaald bij lokale boeren en deze te vervolgens te bakken op verschillende temperaturen ontstond een variëteit aan aardse kleuren en tinten op de producten. Afhankelijk van het vetgehalte in de melk  ontstaan tijdens het afbakken van de producten verschillende kleurtinten. De aanwezige suikers in de melk maken de kleuren lichten of donkerder. Meer weten over Ekaterina? Kijk ook op haar website: www.ekaterinasemenova.com of volg haar op instagram: studio.ekaterinasemenova.

blog 680px entertheloft 1

blog 680px entertheloft 2

blog 680px entertheloft 3

blog 680px entertheloft 4

blog 680px entertheloft 5

Meer info over de producten op de foto en verkoopinformatie: www.entertheloft.nl

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Please follow and like us: