Binnenkijken By Alberts Workum

Binnenkijken bij Greet van By Alberts

De verfwinkel is oorspronkelijk van haar overgroot-opa geweest en inmiddels is Greet de vierde generatie die de winkel runt. In de verfwinkel kun je ook terecht voor behang. Daarnaast geeft Greet interieuradvies en heeft ze een interieurwinkel die achterin verbonden is met de verfwinkel. We zeilen graag in de zomers in Friesland. En regelmatig waaien er familie of vrienden aan om dan een dagje mee te zeilen. Zo ook 2 jaar terug, mijn ouders kwamen gezellig een dagje over. Alleen regende het die dag dat het giet, niet echt een dag om te gaan zeilen. We besloten om een gezellig dagje naar Workum te gaan.  En zo ontdekte ik de woon -en verfwinkel van Greet Alberts.

Op bezoek bij Greet Alberts.

Onlangs brachten we opnieuw een bezoek aan Greet en dit keer om haar woning te fotograferen. Als we op een zaterdagochtend aankomen bij haar winkel worden we hartelijk ontvangen met Sûkerbolle en koffie. Greet verteld enthousiast over een nieuwe behangcollectie die ze onlangs heeft binnengekregen en een inspirerende reis die ze onlangs voor haar werk heeft mogen maken naar het zweedse merk Born in Sweden in Zweden.

Binnenkijken By Alberts Workum

Eigen verfcollectie

Wij waren meteen fan van de oude verfkleuren die achterin de woonwinkel op de muren geschilderd zijn, zoals de prachtige vergrijsd groene kleur Jeltens Grien. We hebben op die vakantie gelijk een pot verf gekocht. Inmiddels heeft deze een bestemming in ons nieuwe huis gekregen. Ondertussen heeft Greet een complete collectie eigen kleuren ontwikkeld die exclusief verkrijgbaar in de verfwinkel By Alberts.

Binnenkijken By Alberts Workum

Wonen boven de verfwinkel

Greet woont samen met haar man en drie kinderen boven de verfwinkel. Het is een echt familiehuis. Greet: Ik vind het zo fijn en bijzonder als je aan de voorzijde van het huis in het centrum bent, vooral in de zomer is het gezellig druk. Achter het huis bevindt zich een grote tuin met uitzicht over het land. Het is hier veel rustiger ten opzichte van de rumoerige stadszijde van de woning’. De gezellige woonkeuken bevindt zich op de eerste verdieping aan de achterzijde van de woning. Aansluitend aan de woonkeuken is een balkon met terras, in de zomer een fijn verlengstuk van de woonkeuken. Toen ze 5 jaar geleden deze bovenwoning betrokken hebben ze als eerste de keuken flink verbouwd. De rest van het huis is geschilderd.

Binnenkijken By Alberts Workum

Favoriete plek in huis.

Is toch wel het hoekje naast de kachel volgens Greet. Onlangs is de muur voorzien met een okergeel behang met patroon. De woonkamer is in een wittint (Pure White) geschilderd, allemaal zijdeglans. De hoge plafonds lijken zo nog hoger. De vloer is Russisch grenen die behoorlijk versleten is door gezin (drie kids en een hond). Twee leren banken zijn praktisch in onderhoud en bieden voldoende zitplek voor het hele gezin. Paar planten her en der maken zorgen voor groen in huis. “Op de wand van de stalen de deur zit onze eigen kleur “jeltesgrien”, vernoemd naar mijn Pake, opa. Deze kleur en meer vonden we in het pand, en hebben daar een eigen kleurlijn van gemaakt. Het kastje is geshopt op Marktplaats, maar ook neem ik graag mooie woonspullen mee uit Zweden, aangevuld met interieuritems uit de winkel”.

Binnenkijken By Alberts Workum

Gek op mooie woonitems en retro vondsten

Voor haar eigen woonwinkel shopt Greet graag mooie woonitems. Op de houten salontafel met wieltjes staan bekers van HK Living, een vaas van Hübsch en de zwarte kandelaar is de Stumpastaken van Born in Sweden. Ze spot regelmatig leuke woon -en interieurmerken die ze vervolgens in haar eigen winkel verkoopt. Ook ze wordt erg blij van een mooie vintage vondst op Marktplaats of neemt ze graag iets mee tijdens een van haar reizen voor haar werk uit Zweden.  Haar favoriete woonitems zijn het oude retro kastje in de woonkamer en de recent geplaatste stalen deur. Ook de eettafel in de keuken is ze nog steeds erg blij mee.

Binnenkijken By Alberts Workum

By Alberts is geopend van dinsdag t/m vrijdag van 10.00u – 17.00u en op zaterdag van 9.00u – 16.00u. Ook kun je terecht voor interieuradvies (op afspraak).

By Alberts, Noard 59-61, Workum, www.byalberts.nl

 

 

Please follow and like us: