binnenkijken bij Linda Bruggenwirth

Binnenkijken bij interieurstylist Linda Brüggenwirth

Linda Brüggenwirth is interieurstylist en eigenaresse van Insideful Interieur & Ontwerp. BloomInspiration maakte deze interieurreportage bij haar thuis en vroeg haar alles over haar passie voor interieur en waar ze haar inspiratie vandaag haalt. Haar woonstijl omschrijft ze zelf als: vintage, warm, groen & persoonlijk. Kijk je mee binnen in haar mooie lichte en sfeervol ingerichte woning in Eindhoven?

binnenkijken bij Linda Bruggenwirth

6 vragen aan Linda

Wat vind je het leukste aan je werk?
Om mensen te kunnen verrassen met een interieur waar ze zich goed voelen en hun persoonlijkheid in terug zien, met oplossingen of ideeën waar ze zelf nog niet aan gedacht hadden.

Hoe ga je te werk?
Na een uitgebreide intake maak ik een interieurplan met indeling, materialen, productsuggesties, kleuren, sfeer etc…zodat mensen daar zelf mee verder kunnen. Desgewenst verzorg ik ook de hele uitvoering van a tot z.

Hoe beschrijf je jouw stijl?
Ik vind het leuk om te mixen en te matchen. Dus bijvoorbeeld modern gecombineerd met vintage of industrieel met klassiek. En altijd met aandacht voor persoonlijke elementen.

Waar haal jij je inspiratie vandaan
Reizen, vintage markten, beurzen, kunst, films, de natuur, de stad. Waar niet eigenlijk 😉

Bijzonder aan jou huis:
Dit was het eerste huis dat ik alleen kocht en waar ik ook alleen ging wonen. Ik ben er trots op dat het me gelukt is om er een warm, knus huis van te maken waar ik me echt ‘omarmd’ voel. Het huis heeft van zichzelf al veel karakter door de aparte indeling, paneeldeuren en
erkers. Dus behalve schilderen en het palmen-behang in de woonkamer hoefde ik
niet veel te doen aan dit huis.

Favoriete woonitems:
Dat zijn mijn twee vintage ‘chanel-stijl’ tafeltjes. Met een heel verfijnd goudkleurig onderstel. Zouden super staan op een ruwe betonvloer. Ook op de vintage hanglamp die boven de eettafel hangt, ben ik echt verliefd. Het is ‘de held in de kamer’.

binnenkijken bij Linda BruggenwirthWoonkamer:

Waar ik nog steeds elke dag met plezier naar kijk is het palmenbehang van Cole and Son. Het heeft een groots effect maar is toch ook subtiel. De vintage hanglamp kocht ik in een winkeltje in Eindhoven. Het was een enorme klus op ‘m op te hangen (de lamp is ontzettend zwaar),  maar wel  een geweldige eyecatcher! De Indiase vitrinekast komt bij Kast van Klaas vandaan. Je kunt ze kopen in originele staat of laten schilderen in de kleuren van Farrow and Ball. Ik koos voor een zacht groene kleur. Omdat ze bij Kast van Klaas met een speciale techniek werken, blijft het oorspronkelijke karakter van de kast behouden.

binnenkijken bij Linda Bruggenwirth

Ook hou ik van collages van verschillende illustraties gecombineerd met kleine prentjes of kunstwerkjes. Boven mijn bank maakte ik een collage van verschillende werken. Ik vind het leuk om illustraties van jonge kunstenaars te kopen. Via Etsy heb ik een print besteld van een Australische kunstenares. Het houten blokje is beschilderd door visual artist Marieke Peters. Ik kreeg het cadeau van vriendinnen en is me zeer dierbaar. De tegel is van Storytiles en kocht ik vorig jaar op de Dutch Design week in Eindhoven.

binnenkijken bij Linda Bruggenwirth

Werkkamer:

Deze diepe kleur groen zat al op de muur van de werkkamer en ik vond ‘m zo mooi dat ik ‘m heb laten zitten. De retro buffetkast van een vintage winkel in Limburg komt er mooi door uit. Het vloerkleed is handgemaakt in India en is van Armadillo & Co. Het geeft me zo’n heerlijk nostalgisch gevoel. Het doet me echt aan vroeger denken. Voor die industriële trolley heb ik stad en land afgereden. Ik had ‘m ergens gezien en moest en zou er ook zo een hebben. Het is blijkbaar een postkarretje waar ze vroeger op kantoor de post mee rond kwamen brengen. Misschien dat ik ‘m ooit nog eens wit maak.

binnenkijken bij Linda Bruggenwirth

Slaapkamer:

Ook hier een aantal werken in collagevorm boven het bed. De houten lijstjes zijn van sloophout uit Kaapstad van het merk Lunadesigns en reizen al heel wat jaren met mij mee. De bamboe lamp van Bloomingville is handgemaakt, tot ergernis van mijn vriend want die vindt dat ie scheef hangt 😉 Ik vind dat authentieke juist een zomerse laid-back sfeer uitstralen. Bovendien geeft ie een mooi effect op de muur. Om te ‘oefenen’ met lampen maken, dacht ik eens simpel te beginnen met deze peertjes naast het bed. De goudkleurige fittinghulzen geven ze wel een beetje sjeu. Op het oude afgebladderde tafeltje een boek van de Belgische kunstfotograaf Marc Lagrange. Hij is vooral bekend om zijn naaktcomposities in zwart wit. Ooit een uitvergrote print van hem op een muur lijkt me super gaaf.

Meer weten over Linda’s werk neem dan een kijkje op haar website: www.insideful.nl

Please follow and like us: