binnenkijker ontwerper Mira Nasruddin

Binnenkijken bij ontwerper Mira Nasruddin

Begin van de zomer maakte ik bij ontwerper Mira Nasruddin deze binnenkijker in haar prachtig renoveerde oud-Hollandse huis in Ameide. Ik ontmoette haar een jaar geleden tijdens een beursbezoek op Object Rotterdam waar zij haar Plankstaal-collectie presenteerde. Een meubelcollectie gemaakt veel liefde en zorg door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. In gesprek met haar vertelde ze over de bijzondere woning en de intensieve verbouwing. Een klein jaar later was het huis gereed en maakten we een afspraak om te fotograferen.

binnenkijker ontwerper Mira Nasruddin

Interieurontwerper & productdesigner

Samen met haar vriend en sinds kort een jonge pup wonen ze in deze prachtige hoekwoning in Ameide. Mira studeerde Spatial Design aan de Hoge school voor de Kunsten in Utrecht (HKU). Tijdens haar afstuderen ontstond het label Plankstaal, handgemaakte meubels met een verhaal. Een interieurcollectie waarbij de makers ook een podium krijgen. Plankstaal vindt dat iedereen recht heeft op een eigen plek in onze maatschappij. De meubels worden dan ook met veel liefde en zorg gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De filosofie van Mira: ‘meubels die er toe doen omdat de makers ertoe toen!’

binnenkijker ontwerper Mira NasruddinOudste woning van Ameide

Naast productdesigner is Mira ook interieurontwerper waarbij ze gespecialiseerd is in het herinrichten van woningen en bedrijven. In haar werkwijze is veel aandacht voor een duurzame aanpak en heeft ze oog voor details. Dat zien we dan ook terug in de prachtige hoekwoning uit 1644 die Mira samen met haar vriend renoveerde. Het bleek nog een heel karwei om de woning te renoveren. Het huis was namelijk erg verouderd toen zij de woning kochten. De reden dat ze verliefd raakten op de woning is om het zo’n schattig oud huis is die uitkijkt om een mooi oud plein in hartje centrum.

binnenkijker ontwerper Mira NasruddinEigen klusteam

Samen met haar schoonvader en vriend vormden ze en sterk bouwteam. Ze hebben alles zelf gedaan, de  gehele woning werd teruggebracht in originele staat. De verlaagde plafonds werden  verwijderd en hier hebben werd een nieuw geïsoleerd plafond van gemaakt. Met nagemaakte oude vloerdelen zoals het vroeger was. Mira: ‘omdat niks recht is in de woning zijn we wel 2x zolang bezig geweest met klussen’.

binnenkijker ontwerper Mira Nasruddin

Slaapkamer met oude bedstee

De woning heeft nog veel oude elementen, waaronder de bedstee in de slaapkamer. Dit vonden ze zo gaaf om te behouden, dat ze de bedstee een nieuwe functie hebben gegeven en er een mooie kledingkast van hebben gemaakt. Ook vonden ze het belangrijk om de geschiedenis van het pand deels terug te laten komen in de woning. Ze kozen bijvoorbeeld voor oud grijs op de muren beneden en oud groen in de slaapkamer.

binnenkijker ontwerper Mira Nasruddin

Ontwerp keuken

In de keuken hadden ze niet heel veel ruimte daarom vonden ze het belangrijk deze praktisch mogelijk ingericht. Het ontwerp van de keuken werd door hun zelf bedacht. Het ontwerpen en inrichten was niet makkelijk. Dit had ook flink wat voeten in de aarde omdat er in deze woning niks recht is. Daarom kozen ze bijvoorbeeld voor een groter groter aanrechtblad, zodat deze precies op maat gemaakt kon worden.

binnenkijker ontwerper Mira Nasruddin

Favoriete plek in huis

De favoriete plek van Mira in dit huis is in voorkamer, hier heb je namelijk mooi uitzicht op het stadhuis en de Lek. Slim bedacht: kozijnen in de woonkamer werden zwart gemaakt om de prachtige oude ramen te benadrukken. Bij de keuze voor de meubels vinden ze het belangrijk dat deze duurzaam in gebruik zijn en bij voorkeur van Nederlands ontwerp. De lampen zijn in de woonkamer en keuken zijn bijvoorbeeld van Tonone. De stoel in de hoek van Pols Potten en de heerlijke zitbank van Nederland. En natuurlijk vind je her en der in huis de Plankstaal meubels terug. De bijzettafeltjes Wissel,

Meer weten over Mira als interieurontwerper of nieusgierig naar de meubels van PLANKSTAAL?
Neem een kijkje op haar website www.miranasruddin.com en www.plankstaal.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Please follow and like us: