Binnenkijken: Enter de loft

Nog geen plannen dit weekend? Bezoek het inspirerende appartement Enterdeloft in hartje Amsterdam! De Loft is een adembenemend ingericht pop-up appartement,waarbij het interieur bestaat uit een combinatie van design, kunst en handgemaakte stukken. Van de tafels en stoelen, de tapijten op de grond tot en met de boeken op het nachtkastje, alles is te koop. De Loft ingericht met ambachtelijk design bevind zich op de bovenste etage in de Cristofi Concertzaal.

beeldstrook_Entertheloft

Het brein achter dit stijlvolle concept is Kassandra Schreuder, zij is styliste en ontwerpster en creative director bij Loft. Een online webwinkel die twee weken tot leven komt aan de Prinsengracht in Amsterdam. De filosofie van Kassandra: ‘de producten en inrichting hoeven niet alleen een verhaal te hebben, als het maar gemaakt is door mensen met passie. Het bijzondere is dat in deze tijdelijk pop-upstore unieke stukken zijn te verkrijgen. Op hun website is dat veel lastiger, en dat maakt dit pop-up appartement ook zo bijzonder. Bij binnenkomst proef je de sfeer al meteen en wordt je uitgenodigd om binnen te komen door een lange aangeklede tafel in een botanische setting. In de loft zijn alle elementen van een woning aanwezig: van eetkamer, keuken, zithoek, badkamer tot slaapkamer. Alles in een open ruimte.  De keuken is ontworpen door Egginstill. Bijzonder in de concept is dat de planken aan de muur die aan de muur hangen verplaatsbaar zijn. In de lederen banden bevinden zich magneten. De muur is van staal en geeft hierdoor een rauwe en stoere look, zonder kil over te komen.

beeldstrook_Entertheloft01Het bad pronkt midden in de ruimte met hierboven een Shark van Ron Moret.  Nadat je uit bad bent gestapt kun je aan de bijzondere kaptafel jezelf verder verfrissen en klaarmaken voor de dag. Boven de wastafel en aan de wand prachtige zwart-wit portretten van Linelle Deunk. De muren zijn beschilderd met Mouse’s Back No. 40 van Farrow&Ball. Kaptafel-kast Emphemera van Manoteca.

beeldstrook_Entertheloft02Het bed toont uitnodigend en geeft het gevoel net nog beslapen te zijn. Verschillende materialen, kleden en kussens worden met elkaar afgewisseld. Illustraties, geprint op linnen, aan de muur rechts naast het bed zijn van Leoniek Bontje. Stoere kast in de linkerhoek naast het bed via Harvest & Co. Naast het bed staat een piano klaar om bespeelt te worden. De gehele ruimte is open en licht, mede door de lichte wanden. Behalve de indigo-blauwe hoek. Een soort mini-atelier voor tailor-made maatpakken. Tot in de details is gespeeld met de styling en aankleding in deze hoek en raak je bijna niet uitgekeken. Archiefkast blauw-grijs via Harvest & Co.

beeldstrook_Entertheloft03Naast pop-upstore worden er ook bijzondere bijeenkomsten en evenementen georganiseerd. De Loft bezoeken? De Loft is nog geopend tot en met zondag 6 september.

Zie meer informatie over: https://entertheloft.com/

THE LOFT

Zaterdag  22 augustus – zondag 6 september

Open dinsdag – zaterdag 10:00u – 18:00u, zondag  12:00u – 18:00u

Prinsengracht 583-V, Amsterdam

info@entertheloft.com

Please follow and like us: