Binnenkijken: Stadslodge De Meiboom

In een voormalige bakkerwinkel zijn sinds kort twee verblijven gerealiseerd, midden in het historische centrum van het pittoreske Gramsbergen, gelegen in het Vechtdal. De eigenaren Henk en Wilma Olsman hebben jarenlang aan het Meiboomplein in Gramsbergen een filliaal van de Echte Bakker gerund. Door Gramsbergen en langs de deur van de stadslodge lopen zowel het Pieterpad (route van Coevorden naar Hardenberg) als de Vechtdalfietsroute LF 16 (vanuit de oorsprong tot aan de bron van het Overijsselse Vecht). Wat de eigenaar op het idee bracht om een bijzondere slaapplek in de oude bakkerij te creëren. In samenwerking met Ontwerpstudio Roel Westerman Bouwkunst uit Harderberg werd deze stadslodge volledig opnieuw ingericht.

Stadslodge De Meiboom01

De twee prachtige nieuwe verblijven van de bed and breakfast zijn gemaakt op industriële wijze, die zeer bij deze tijd past. Ze fungeren volledig zelfstandig en zijn allebei geschikt voor 1 tot 4 personen. Beide accommodaties bestaan uit twee aparte slaapkamers, douche, toilet, keukentje en een zitkamer en er is een gezamenlijke tuin. Bijzonder om te weten: De meiboom heeft vele verschillende functies gehad. Oorspronkelijk was het de stal van het naastgelegen café. De gasten konden er hun paarden uitspannen en laten verzorgen. Tussen de twee wereldoorlogen in, was het een garage voor een bus en laadwagen. Weer later werd het een café, totdat de huidige eigenaars het pand kochten om hun bakkerij voort te zetten. Nu herstellen de twee stadslodges de eerdere connectie tussen gast en pand. Nadat de bakkerij ophield te bestaan, wilden de eigenaren een nieuwe functie voor het pand. Tijdens het ontwerpproces gaven ze Roel Westerman de volledige vrijheid om zijn eigen invulling te geven aan hun plan.

Stadslodge De Meiboom02

Het pand is nu verbouwd waarbij twee materialen als basis is gebruikt die normaal gesproken dienen als constructie en verpakkingsmateriaal, waaronder kalkzandsteenblokken en 9 mm underlayment. De keukens en badmeubels zijn gemaakt van betonplex, van oorsprong een bekistingsmateriaal. Het zijn stuk voor stuk hoogwaardige producten voor een lage prijs.

Roel Westerman: “Ik vond het mooi om deze materialen in al hun eenvoud en eigenheid te laten zien, daarmee ruimte gevend aan hun licht ruwe karakter en uitstraling. Het is voor mij zaak geweest om de materialen hun beste plek te laten innemen zonder de menselijke drang tot veranderen toe te passen. Een kwestie van schikken in plaats van plaatsen.”

Onder de naam Roel Westerman Bouwkunst en Ontwerpstudio Roel Westerman houdt hij zich bezig met binnenhuis- en tuinarchitectuur, het ontwerpen en vervaardigen van meubels en bouwprojecten. In de werkplaats werkt Roel met bijzondere mensen aan  bijzondere producten. Waarbij ambacht, opleiding en sociale duurzaamheid allemaal onder één dak te vinden is.

Meer weten over Ontwerpstudio Roel Westerman Bouwkunst kijk dan op: www.roelwesterman.com
Voor boekingen en info over de Stagslodge De Meiboom : www.stadslodgedemeiboom.nl

Met medewerking van: Roel Westerman en Ester Klein Kromhof (assistent styling/fotografie)

 

Please follow and like us: