Binnenkijken: tuinkamer vtwonenhuis

Afgelopen week keken we binnen in het vtwonenhuis op de vtwonen & designbeurs 2016. Niet alleen het vtwonenhuis was weer een plaatje om binnen te kijken ook de tuinkamer was weer prachtig ingericht. Ook dit jaar zien we dat de botanische trend nog steeds volop wordt toegepast in het interieur en ook in de tuinkamer van het vtwonenhuis. Voor de entree van de tuinkamer was een enorme kas ingericht vol tropische en groene planten.

beeldstrook_tuinkamer

De planten in de kas waren voorzien van handgeschreven labels met hierop alle informatie over de plant, heel praktisch  zodat je meteen weet of deze planten geschikt zijn voor je eigen huis! De tuinkamer is gebouwd van hout waardoor het groen mooi tot zijn recht komt. De ruimte is ingericht als werkkamer annex plantenkamer. Een fijne lichte plek om te werken.

Tuinkas staal Exclusive Steel, planten The Wunderkammer, kast Combitex, plukmand hoog Dille & Kamille, ladekast Burbri, klos garen groen Neef Louis, vaas glas en aardewerk Van Dijk & Ko.

beeldstrook_tuinkamer2

De combinatie van mooie oude archiefkasten en een oude werktafel geven een industrieel gevoel. De balkenconstructie kan tevens dienst doen om kruiden uit de tuin op te hangen en te laten drogen. Oude trappetjes worden gebruikt als toonplek, zoals op de foto voor een gietijzeren kan en luchtplant. Op de oude werkbank zijn de mooiste objecten en opgezette vogels worden tentoongesteld in oude glazen vitrinekastjes.

Tuinkamer hout Exclusive Steel, werkbank en emmer XL Neef Louis, kleed groen Rozenkelim, laboratoriumflessen Neef Louis, vitrinekastjes Pols Potten, schaaltjes van glas met kruiden en theedoek groen geruit Dille & Kamille, voetenbankje Van Dijk & Ko, ladekast Burbri,trapjes en draadmand Spoor 38, ladder Burbribeeldstrook_tuinkamer3

Oud en nieuw komt mooi samen in deze setting. Combineer een verzameling van glaswerk, aardewerk en mooi flessen gecombineerd met een groene plant en stal deze uit op een oude kast of tafel. Een oude ladekast kan dienst doen voor de opslag van tuingereedschap en tuinaccessoires en zorgt tevens voor een stoere en industriële sfeer zodat de ruimte niet te tuttig wordt. Schrijf op de muur met de hand in je mooiste handschrift een passende tekst voor een speels effect. De planten in de tuinkamer zijn verzorgd door De Wunderkammer. Wist je trouwens dat De Wunderkammer deze week te bezoeken is in hun pop-up store ‘Shop for a Week’ op de Prinsengracht 845 in Amsterdam? Het thema voor dit najaar is Magical Twist, mocht je in de buurt zijn zeker een bezoekje waard!

Planten De Wunderkammer, spuitflessen kratten en ladekast Burbri, theedoek geruit Dille & Kamille, werkbank en bureaulamp Neef Louis, vogel Patrijs Affaire D’Eau. naambordjes krijtbord Dille & Kamille. Meer info zie ook vtwonen.nl

Please follow and like us: