Binnenkijken: vtwonen-huis op de vtwonen & designbeurs

Afgelopen week bezocht ik de vtwonen Designbeurs. De woonbeurs in een ‘nieuw’ jasje. Verwachtingsvol zoals elk jaar keek ik uit naar het vtwonen-huis. Ook dit jaar was het weer een prachtig en stijlvol ingericht huis. Of zoals vtwonen het zelf omschrijft: ‘Een huis dat je verrast, inspireert en omarmt. Een huis vol levendigheid en ontmoetingen’. De sfeer was warm, basic met een Scandinavische uitstraling. beeldstrook_VTwonen-huis-01Een mix van verschillende materialen en stijlen. Spannend blijf ik ook de donkerblauwe wanden vinden, die in combinatie met hout en strakke meubels toch een warme sfeer geven. De eettafel was een belangrijk middelpunt in het huis en bevond zich naast een ambachtelijk ingerichte keuken. In de keuken stonden de rode kool planten uitgestald op een ouderwetse slagersbank. Vanuit de eetkamer liep je verder de woonkamer in (foto van bovenaf), waar meerdere intieme hoekjes met verzamelingen waren gecreëerd.

beeldstrook_VTwonen-huis-02Een tweede zithoek is gecreëerd in de woonkamer en afgebakend door een sidetable vol planten en bruine potten.  Ook hier warme bruine kleuren, houten wanden en vintage meubelen. Ook de botanische groen trend is nog volop terug te zien in het vtwonen- huis. Kleine verzamelingen van natuurlijke materialen uitgestald in een open kast, gecombineerd met grootte grafische kunstwerken tentoongesteld aan de wand.

beeldstrook_VTwonen-huis-03Dit jaar kondigde vtwonen al aan dat ook ‘buiten’ weer een belangrijk onderdeel van het vtwonen-huis zou zijn. De buitenplek is dan ook ingericht als verlengde van het woonhuis. Een buitenkeuken met een lange eettafel om heerlijk lang te tafelen op een warme nazomerse avond. Ook hier zie je natuurlijke materialen van rotan, hout, linnen en planten gecombineerd met robuuste en vintage materialen en design.

 

Please follow and like us: