Dutch design keramiek Bloom POL vaas

Bloom POL – vaas ‘Ode aan de geknakte bloem’

Bijzondere samenwerking: Bloom POL – vaas  ‘Ode aan de geknakte bloem’

Wie kent het niet: bij elke mooie bos bloemen blijven er vaak wel een paar prachtige, maar geknakte exemplaren over. Een mooie kelk, maar een te kort steeltje waarvoor geen plek is te vinden en de bloem vaak uiteindelijk toch wordt weggegooid. Dit inspireerde fotograaf en stylist Suzanne Paap en ontwerper Nienke van de Pol tot het concept van een nieuwe vaas. In het bijzondere design van deze Bloom POL-vaas is niet alleen ruimte voor ‘gewone’ bloemen, maar ook een speciale plaats gecreëerd voor deze mooie, maar geknakte bloem.

Aan de tekentafel bij Nienke van de Pol ontstond het originele ontwerp van de Bloom POL-vaas. Een vaas met een vrouwelijke touch, dankzij haar ronde zachte vormen. De melkwitte tint van het porselein zorgt ervoor dat elke geknakte bloem in zijn volle kleur tot zijn recht komt en een ware blikvanger wordt.

beeldstrook-fragile-ceramics-01

Als liefhebber van bloemen en keramiek is fotograaf en stylist Suzanne Paap in het bijzonder gecharmeerd van het werk van ontwerper Nienke van de Pol. Haar porseleinen producten met prachtige, ogenschijnlijke eenvoudige strakke lijnen zijn veelvuldig te zien in fotoproducties en komen terug in diverse interieurbladen. Eerdere samenwerkingen leidde tot de wens om ook tot een gezamenlijk product te komen. Het resultaat is een object waarin de voorliefde voor bloemen en mooi porselein bij elkaar komen.

beeldstrook-fragile-ceramics-02

De fotoserie behorende bij de Bloom POL – vaas werd gefotografeerd op een passende locatie: Mother Goose Hotel in Utrecht. Het hotel beschikt over 3 etages waarbij elke etages zich kenmerkt door een tint wit, grijs of zwart. Deze tinten zijn terug te zien in het interieur van de kamers. Mother Goose Hotel stelde speciaal voor de fotoshoot de prachtige romantische witte suite ter beschikking. Het thema van de fotoserie is geïnspireerd op de Bloom POL – vaas© en is terug te zien in de beelden:  fragiliteit, kwetsbaarheid en vrouwelijkheid. Op de foto’s zijn o.a. de nieuwste producten uit de POL-collectie te zien, waaronder de POL hang-vaas en POL sfeerlichthouder. De POL- collectie is te verkrijgen in concepstore De Wij Vorm. De fotoproductie is ook beschikbaar voor publicatie, download hier de contactsheet voor alle beelden.

De Bloom POL-vaas is helaas niet meer verkrijgbaar.

Credits: De Bloom POL – vaas is een co-productie van BloomInspiration & Studio Nienke van de Pol
Concept, styling & fotografie Suzanne Paap, BloomInspiration
Concept, ontwerp & productie: Studio Nienke van de Pol
Met dank aan: MUA: Jennifer Rhemrev, model: Louise Hoppel, locatie: Mother Goose Hotel, producten: De Wij Vorm

Foto 1: hanglamp, vaas groot, theecup met plantje, hangplant-pot aan de muur, theepot, vaasje klein, koffiecup en schotel POL-collectie, kussen linnen Misty Grey By Mölle, Tallow kaars wit Ontwerpduo via Conceptstore De Wij Vorm, trui en sokken H&M. overige interieurinrichting Mother Goose Hotel. Foto 2: blouse H&M, Bloom POL – vaas, Foto 3: vest H&M, Foto 4: Bloom POL – vaas en waxinelichthouder POL-collectie, houten boom-tafel Mother Goose Hotel.

 

 

Bewaren

Bewaren

Please follow and like us:
Tags:
,