BloomInspiration X bloemen + keramiek

De meeste kennen mijn liefde voor bloemen en keramiek in combinatie met interieur. Inmiddels heb ik een mooie verzameling keramiek van verschillende Nederlandse en internationale ontwerpers in een mooie pronkkast thuis staan. Ook stijl ik graag met keramiek in de fotoproducties die ik maak. Toen we in Utrecht woonden heb ik al eens kennis mogen maken met het porselein gieten tijdens een workshop bij atelier1260. Twee jaar geleden verhuisden we naar Apeldoorn en ontdekte ik in Arnhem het Keramiek Atelier waar workshops keramiek en mallen maken gegeven werden en mijn hart begon sneller te kloppen. Want hoe geweldig is het als je zelf een eigen mal hebt gemaakt en deze kunt gebruiken voor porselein gieten, waardoor je meerdere keren eenzelfde kopje of schaaltje kunt maken. En startte ik met de cursus keramiek. Hier leerde ik hoe eenvoudig het eigenlijk is om van een bestaand of hand gedraaid model een mal te maken. Lees in de blog ‘Keramiek het maakproces’ meer over dit proces.

Bloemen en keramiek

En zo heb je na een cursus ineens een aantal verschillende mallen en kun je (een beperkte) oplage aan schalen en kommetjes produceren. Ik vind het vooral heel leuk om te ontdekken hoe het proces werkt. En nog leuker om het weer te combineren met andere interesses en voorliefdes zoals bloemen. En zo kwam ik op het idee om van een van de schalen een vergiet te maken door tijdens het proces met de hand de gaatjes voor het vergiet te maken. En afgelopen zomer heb ik met veel plezier mijn eigen tomaatjes en aardbeien geoogst en gewassen in het vergiet. Ook houd ik erg van koken en bakken en werk ik graag met eetbare bloemen. Door eetbare viooltjes in stekgrond te zaaien kon ik in de keuken de viooltjes in het schaaltje gebruiken om taartjes en salades te decoreren. En het koekjesschaaltje gebruik ik voor de zelfgebakken zandkoekjes met glazuur en gedroogde lavendel en rozenblaadjes in te bewaren.

Kleine oplage

In mijn directe omgeving kreeg ik veel leuke reacties op de schaaltjes in combinatie met de bloemen en koekjes. Ook kreeg ik de vraag of de schaaltjes ergens verkrijgbaar zijn. In eerste instantie was het niet de intentie om er een collectie te produceren voor de verkoop, maar vooral voor eigen gebruik. Maar na zoveel leuke reacties heb ik besloten dat een kleine oplage schaaltjes als setjes in combinatie met de eetbare bloemen tijdelijk te verkrijgen is in mijn webshop. Doordat ik van elk schaaltje maar een enkele mal, betekend dat ik maar een beperkte oplage kan produceren. Ook heb ik niet de intentie om hiermee een complete productie te starten (dat laat ik liever over aan de professionals). Ik vind het vooral leuk om deze kleine oplage met jullie te delen. Dus wil je ook zo’n leuke koekjes set, bloempotje met eetbare viooltjes (die je zelf moet zaaien) of een vergiet met tomatenzaadjes houdt de webshop dan goed in de gaten. De komende periode wordt de webshop een aantal keer aangevuld, zolang de mallen die ik heb werken. Mocht je interesse hebben en zeker weten of je een setje willen reserveren stuur mijn dan een mailtje. Dan laat ik je z.s.m. weten of het setje (nog) leverbaar is.

Wil je meer weten over het maakproces? Lees dan mijn blog over ‘Keramiek, het maakproces’.

Please follow and like us: