Bloom-POL Vaas expositie en andere leuke agendatips!

De herfst is begonnen, gelukkig niet alleen regenachtige dagen maar schijnt de zon ook nog regelmatig volop en geeft dit prachtige mistige landschappen in de vroege ochtend. Ook dit najaar zijn er volop leuke exposities te bezoeken of workshops te volgen dit najaar. Ook BloomInspiration exposeert dit jaar weer net als vorig jaar tijdens Expositie En Route! In Amerongen. Het thema voor deze expositie is ‘A Head Full of Dreams’. En een droom is zeker uitgekomen!

Als liefhebber van bloemen en keramiek is fotograaf en stylist Suzanne Paap in het bijzonder gecharmeerd van het werk van ontwerper Nienke van der Pol. Haar porseleinen producten met prachtige ogenschijnlijke eenvoudige strakke lijnen zijn veelvuldig gebruikt in de diverse fotoproducties en komen terug in diverse interieur bladen. Deze samenwerking leidde tot de wens van Suzanne om eens tot een gezamenlijk product te komen. Een object waarbij de voorliefde voor bloemen en mooi porselein bij elkaar komen. Bij een mooie bos bloemen blijven er vaak prachtige geknakte exemplaren over. Wie kent dat niet. Een mooie kelk maar helaas een te kort steeltje waardoor er geen plek te vinden is voor deze kleine bloem. Dit gegeven inspireerde beide tot het concept van een nieuwe vaas. En zo ontstond, aan de tekentafel bij Nienke, uiteindelijk een bijzonder ontwerp voor een Bloom-POL vaas. Een vaas die ook plaats biedt aan deze, juist zo mooie, geknakte bloem.

Het design heeft, met zijn ronde zachte vormen, een vrouwelijk touch. In combinatie met de melkwitte tint van het porselein zal elke geknakte bloem in zijn volle kleur tot haar recht komen en een blikvanger zijn.

Tijdens Expositie En Route presenteren Suzanne Paap en Nienke van de Pol op 29 en 30 oktober en op 5 en 6 november van 12.00 – 17.00 uur deze design vaas in combinatie met fotografie, in een gestileerd en passend décor in conceptstore ‘De Wij Vorm’, Overstraat 47, Amerongen. De toegang is gratis.

De presentatie is onderdeel van Expositie En Route ‘A Head of Full of Dreams’ kijk voor meer exposities op www.facebook.com/EnRouteAmerongen

 

Agenda najaar
Exposities kunst | design & fotografie | events | happenings | places to be
oktober-november 2016

Schoonheid te koop. Kunsthandel Frans Buffa & Zonen 1790– 1951
10 sept t/m 8 jan 2017
Kunst| expositie
In samenwerking met het RKD – Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis wijdt Singer Laren een tentoonstelling aan kunsthandel Frans Buffa & Zonen. De diversiteit aan relaties tussen de kunsthandelaar en zijn kunstenaars en tussen klanten en verzamelaars loopt als een rode draad door de tentoonstelling.
SingerLaren, Laren

Gispen Specials
t/m 26 februari 2017
Kunst | expositie
Boijmans heeft ruim vijftig bijzondere en in kleine oplage gemaakte producten geselecteerd. Sommige ontwerpen zijn nog nooit eerder getoond. De specials tonen de kwaliteit en de flexibiliteit van dit bedrijf dat de Nederlandse vormgeving wereldberoemd maakte.
Boijmans Van Beuningen, Rotterdam

Pop Art Fabrics & Fashion | van Warhol tot Westwood
18 juni 2016 t/m 20 november 2016
Textiel | expositie
De tentoonstelling ‘Pop Art Fabrics & Fashion’ laat meer dan tweehonderd textiel- en modeontwerpen zien, vanaf de geboorte van de popcultuur in 1956 tot haar roerige ondergang in de loop van de jaren ‘70.
Textielmuseum, Tilburg

DDW: ‘Making off’
22 t/m 30 okt 2016
Design | expositie
9 dagen lang presenteert DDW op 100 locaties processen, experimenten en ideeën, antwoorden en oplossingen van 2500 designers. Kom je verwonderen, verbazen of vergapen. Stel jezelf nieuwe vragen, doe inspiratie op voor eigen antwoorden, en laat je overtuigen door de kracht van design.
DDW, Eindhoven

Bloom-POL Designvaas: ‘Ode aan de geknakte bloem’
29&30 okt. En 5&6 nov. 2016
Design & Fotografie | Expositie
Tijdens Expositie En Route presenteren Suzanne Paap en Nienke van de Pol deze design vaas in combinatie met fotografie, in een gestileerd en passend décor in conceptstore ‘De Wij Vorm’.
Expositie En Route, Amerongen

Lifestyle Factory Market
Zaterdag 29 oktober 2016
Shopping | Event
Een markt speciaal voor bloggers, conceptstores, pop-up stores en andere hippe webshops. De markt vindt plaats op een toffe locatie in Amersfoort, namelijk in de oude Prodentfabriek..
Prodentfabriek, Amersfoort

Elle Decoration Live
12 & 13 nov. 2016
Design | Event
Het leukste designevent van Amsterdam is terug: ELLE Decoration Live! 2 dagen lang de coolste workshops, talks, presentaties, designmarkt en feest.
Posthoornkerk, Amsterdam

FlavouritesLive
18 t/m 20 nov. 2016
Webshops | Event
Flavourites Live: zo’n 130 webshops die drie dagen lang in real life te bezoeken zijn als pop-up shop. Fashion, mode, interieur, kids, travel en lifestyle.
De Kromhouthal, Amsterdam-Noord

Maak je eigen terrarium
18 nov. 2016
Workshop | Groen
Maak je eigen terrarium met Judith Baehner van het groenlab.nl.
Wildernis Kamerplanten & Stadstuinwinkel, Amsterdam

Lidewij Edelkoort Trendseminar SS2018
22 november 2016
Trendwatching | Event
Op dinsdag 22 november geeft Lidewij Edelkoort haar halfjaarlijkse trendseminar. In de presentatie voor het zomerseizoen 2018, getiteld ‘TRANSITION, the transformation of clothes, textiles and trends’, laat zij de trends en ontwikkelingen in kleur, vorm en materiaal zien. Inschrijven via www.appletizer.nl
Theater de Meervaart, Amsterdam

Meesterlijk Design & Ambacht
25 t/m 27 nov 2016
Kunst & design | event
Een platform voor stijl, specialisme en savoir-faire. Een ode aan het vakmanschap waar schoonheid, kwaliteit, ambacht en vormgeving samenkomen. Het recyclebare totaalconcept zorgt voor eenheid in verscheidenheid, voor rust en samenhang.
Westergasfabriek, Amsterdam

 

 

Please follow and like us:
Tags:
,