Buitengewoon bloemenmeisje

Ik ben gek op bloemen en op mooie bloemenwinkeltjes zoals bloemenwinkel Buitengewoon op de Voorstraat in Utrecht. Dit winkeltje is net een snoepwinkeltje, maar dan gevuld met bloemen. Grote bloemen, kleurrijke bloemen, delicate bloemen en allemaal per stuk zodat je je eigen bos kunt samenstellen of alleen maar losse bloemen om mijn verzameling keramiek en porseleinen vaasjes thuis te vullen. Dit soort bloemenwinkels vind je niet overal, maar gelukkig wel steeds meer. Je moet er misschien even naar op zoek, maar ze zijn toch echt wel te vinden. Wat maken deze bloemenwinkels dan zo bijzonder? De selectie aan bloemen die met zorg uitgekozen worden, prachtige unieke bloemen, stuk voor stuk van mooie kwaliteit. Daarnaast wordt dit bloemwinkeltje ook nog gerund door een jonge onderneemster die gek is op bloemen en houdt van persoonlijke aandacht geven aan mensen.

beeldstrook_bloemenmeisje01Jannet den Ouden is 22 jaar en is sinds 2 jaar eigenaresse van bloemenwinkel Buitengewoon. Na haar opleiding Bloem & Design wilde ze gaan werken in de bloemenwinkel die zich bevond aan de overzijde van de straat. De eigenaresse besloot de winkel te verkopen en bood Jannet de winkel te koop aan. Er moest in een maand beslist worden. Jannet: ongelooflijk spannend vond ik dat, net klaar met school en nog geen ervaring in het ondernemerschap. Haar ouders hebben haar vanaf het begin af aan gesteund en geholpen met de financiering en ondernemersplan. Heel fijn was dat. Na 8 maanden kwam het pandje vrij aan de overzijde (huidige locatie) en die kans greep Jannet. Nu kon ze de winkel helemaal inrichten naar eigen inzicht. Jannet vind het niet vreemd dat ze in het bloemenvak is gerold, haar moeder tuinierde vroeger heel veel en haar ouders zijn altijd gek geweest op bloemen. Het mooiste in dit vak vind Jannet de bloemen zelf, de kleurvariatie, de seizoenswisselingen en daarbij het verlangen en uitkijken naar de bloemen van het seizoen. En het creëren met liefde en aandacht van mooie boeketten voor mensen. De combinatie met het persoonlijke contact maakt het maken van een boeket compleet. Ik hoor graag voor wie het boeket bedoeld is zodat ik dit weer kan meenemen in het boeket wat ik maak. Ik maak geen kant en klare boeketten, mensen moeten soms geduld hebben en even wachten, maar dan heb je ook wat.

beeldstrook_bloemenmeisje02

Als ik vraag aan Jannet wat haar favoriete bloem is, lacht ze. ‘Elke dag een andere bloem, ik kan eigenlijk niet kiezen, elke bloem is mooi. Nu heb ik de Sandersonia staan, een frisgroene tak met oranje belletjes, of ja toch misschien de Franse tulpen, die zijn op z’n mooist als ze zo weelderig over de vaas gaan hangen, uh of anders amandelbloesem…prachtig!

Bloemwinkel Buitengewoon, Voorstraat 55 in Utrecht of bestel de bloemen online in haar webshop: buitengewoon-bloemen.nl

Je kunt Jannet sinds kort ook volgen op Instagram @buitengewoonbloemen

Please follow and like us: