DDW19: Elle Decoration presents Fluid Forces

Afgelopen week bezochten wij de Dutch Design Week in Eindhoven. En lieten ons onderdompelen de nieuwste innovaties en samenwerkingen op het gebied van design. De wonderschone locatie van Elle Decoration was afgelopen week op menig instagram-pagina terug te vinden. Ook wij namen een kijkje in de compleet ingerichte en betoverende trend expo van Elle Decoration! Speciaal voor de design -en interieurliefhebbers die de expo gemist hebben deze blog. Laat je inspireren door de beelden en lees het verhaal achter de expo!

In deze expositie nam Elle Decoration je mee laatste ontwikkelingen en trends op designgebied en toonde de nieuwste vormen, materialen en kleuren. In de hub die ze speciaal voor de DDW creeërde  stonden 3 thema’s centraal: Concentrate, Co-create en Celebrate. Elk thema werd vertaald in de verschillende ruimtes, waarbij er een combinatie wordt getoond van high-end design en designklassiekers uit binnen en buitenland.

Worklife

Een onderwerp die we vertaald zien in de hub: de grens tussen werk en privé is steeds meer aan het vervagen. We werken vaker thuis en willen onze werkplek daar ook op aanpassen. Daarnaast kunnen we op kantoor ook wel wat meer huiselijkheid gebruiken. In samenwerking met Tarkett schreef Elle Decoration een blog hierover. ‘In balans: zo wordt je werkplek thuis productief’. Klik hier om meer te lezen.

Elle Decoration X Tarkett

Dit jaar werkte Tarkett als partner samen met Elle Decoration aan het totaal concept van Fluid Forces en creëerde ze diverse vloerbedekkingen en carpettiles voor de ruimtes. Op de vloer ligt onder ander de luxueuze Axminister tapijt, die in elk desgewenst patroon gerealiseerd kan worden. Hoofdredacteur Evelien Reich bedacht het ontwerp voor het tapijt. Wat eerst een klein terrazzo design was werd uitvergroot tot een groot en speels patroon. De Axminster-weeftechnologie staat bekend om eindeloze ontwerpmogelijkheden en wordt veelal gebruikt in openbare ruimtes, hospitality branche en zakelijke markt. Monique van de Reijden was samen met het team Trend Compass verantwoordelijk voor het interieur design.

Celebrate

Bij binnenkomst worden we al verwelkomt door een vrolijk en speels schouwspel van allerlei vormen en kleuren. Het thema van de eerste ruimte is dan ook Celebrate en wordt zeker benadrukt door de inrichting. Speelse elementen komen terug in de meubels van Supertoys Supertoys zoals de roze bijzettafel en pastel gekleurde Creature Comfort Chair. De Curved Melon Totem Lights zijn van REM Atelier. Als je goed naar deze vloerlampen kijkt herken je de meloen vorm er in terug. Op de muur hangt een prachtig wandtapijt gemaakt van metalen kettingen door Bregje Sliepenbeek . Tijdens een artist in Residence in de Sahara leerde Bregje weven. Deze techniek vertaalde ze naar metalen wand-objecten door te weven met metalen kettingen. Op het aanrecht in de keuken staat servies van Milou Broersen. Haar missie is om het belang van de lokale industrie en langzame productie te benadrukken door het creëren van esthetisch mooie en goed ontworpen design.

Wallpapers

Alex Proba van Studio Proba was verantwoordelijk voor de wandbekleding in de 2e ruimte. Alex Proba is een in Duitsland geboren ontwerper gevestigd in New York City en de oprichter van Studio Proba, een multidisciplinaire studio die werkt in kunst, product, grafisch, milieu- en meubeldesign. In samenwerking met Wallpaper Projects maakt Alex Proba op maat gemaakte wandbekledingen met het opvallende signatuur van geometrie, vorm en kleur van Proba. Naast wandbekleding maakt Alex overigens ook prachtige tapijten. www.studioproba.com

Keramiek & glaswerk

Als keramiekliefhebber kun je hier je ogen uitkijken, maar niet alleen keramiek siert hier de troon. Ook bijzonder vormgegeven glaswerk. Op de ronde houten tafel van Duccio Maria Gambi staat het glaswerk van Sophie Lou Jacobsen. Zij presenteerde eerder dit jaar tijdens de Design Week in New York deze kleurrijke en speelse collectie vazen. Daarnaast staan een aantal keramiek objecten in perzik kleurige tinten. De collectie  ‘Jumony’ van Extra&Ordinary Design is geïnspireerd op gegolfde stoffen van traditionele Koreaanse kleding en accessoires.

Fluid Forces

De titel van de expositie komt zowel in uitdrukking in kleur en vorm op de vloeren en wanden, als in de verschillende woonaccessoires. Opvallende vloeibaar ogende vormen en transparante kleuren in de meubels, keramiek en glaswerk. Gekleurde hars ontmoet Onyx in een serie getextureerde lampen geïnspireerd door Mexico van Adrian Cruz Elements. De gloeilampen van kristalhars lijken te zweven de tussen harsplaten. Met zijn aardse groene nuances biedt Mexicaanse onyx een opvallend spel op textuur naast de gladde, precieze hars. Ontwerper Jochen Holz experimenteert met glaswerk. De Glass Vases op de glazen bijzettafel van Draga and Aurel zijn ontstaan door tijdens het maken van de vazen het hete glas op gebrand hout te drukken. De Lana Armchair van Agnes Studio is gemaakt van 100{e1b2d0a3dc0b2bac1e3ba55fda11cc2549877d2e8b37563778fd84c9c98bebe1} naturel Momostenango wol en nodigt door de wollige zachtheid uit om erin te gaan zitten.

Toekomst of heden

Ondanks de harde en transparante materialen als glas maakt het de ruimtes niet koel en afstandelijk. Door de pastelkleuren, vloeibare vormen gecombineerd met de zachte materialen in de meubels voelt de ruimte aangenaam. Voorspelt Elle Decoration met de Hub de nabije toekomst of is dit een wonderschone futuristische droom waarbij het nog even duurt voordat wij onze huizen worklife proof in deze sfeer hebben? Vooralsnog was het een prachtige presentatie met mooie samenwerkingen en producten en meubels van designers!

Please follow and like us: