Designkwartier 2015

Afgelopen weekend bezochten we het Designkwartier in Den Haag. Ondanks het druilerige en regenachtige weer was er genoeg te beleven en struinde wij voorzien van paraplu langs de diverse locaties. Inmiddels alweer de tweede editie van dit designfestival vind plaats in het Zeeheldenkwartier in Den Haag. Een weekend lang is er van alles te beleven in de Haagse wijk op het gebied van slow design, vintage en interieur.

Bij de winkel van Edwin Pelser was het een gezellige drukte. De winkel zelf voelt als een snoepwinkeltje vol mooie designproducten. Grote foto: Around the Table van Deense ontwerper  Thomas Bentzen. Op de linkerfoto staat oa de vaas van Noorse ontwerpers Andreas Engesvik Niet alleen in de winkel zelf maar ook buiten in de tuin van Edwin Pelser was van alles te beleven. Ontwerper Ivo Bakker toonde een van zijn 3d objecten (rechterfoto). Het object diende meteen als zitelement voor het publiek, om hapjes te nuttigen die speciaal voor het festival werden geserveerd. Ook een bezoekje waard is het huis van Eigen Huis & Interieur hoofdredacteur Mary Hessing (foto midden). Speciaal voor het festival openen zij hun tijdelijke droomwarenhuis WOTH. Het huis is een prachtig verbouwde melkfabriek en staat vol kunst en design.

designkwartier2015

Het Haagse Zeeheldenkwartier met talloze lunchcafes en een diversiteit aan designwinkels staat bekend om zijn speciaalzaken. Zowel binnen en buiten, in speciaal door de ontwerpers ingerichte pop-up stores, specials in bestaande zaken en exposities in culturele instellingen. De ongedwongen en toegangelijke sfeer maakt het dat je makkelijk aan de praat raakt met de designers en ontwerpers die veelal zelf aanwezig zijn in hun tijdelijke pop-up mini tentoonstelling bij lokale winkels.

designkwartier2015_keramiek

We love keramiek! Ook op het gebied van keramiek was er een hoop te zien en ontdekken. Ik sprak met Mae Engelgeer over haar nieuwe collectie die binnenkort op de markt komt. Naast haar textielontwerpen heeft Mae Engelgeer in samenwerking met Cor Unum een kleine collectie keramiek ontworpen. De Clay Table Ware kan gebruikt worden als serviesgoed, bestaande uit kommetjes, bordjes en schaaltjes. De Clay Objects zijn bijzondere objecten die in elkaar passen, maar ook mooi los neer te zetten met een mooi bloem erin. Houdt de website van Mae Engelgeer en Cor Unum in de gaten voor meer info en verkrijgbaarheid. Ook op de foto in het midden te zien: de vazenserie Swing van Charlotte Landsheer (Cor Unum).

Bij winkel Hurt was o.a. het werk van diverse (internationale) ontwerpers  te zien. Foto links het werk van ontwerper Muhammet Tasli, servies ontworpen voor het traditionele Iraanse nieuwjaarsfeest in een modern jasje.

Please follow and like us: