Groene guirlande met dip dye kerstballen

DIY groene guirlande met dip dye ballen

Net even anders dan een guirlande van dennentakken, maar net zo leuk en simpel te maken. Deze guirlande kun je voor de kachel hangen of zoals wij deden: als versiering op de muur. In deze guirlande passen zelfgemaakte ‘Dip-dye ballen gevuld met droogbloemen’ ook mooi! Maak deze last-minute zelfmaker voor kerst en geef de guirlande een mooi plekje in huis.

DIY Groene eucalyptus guirlande

Nodig:

  • touw
  • ijzerdraad
  • snoeischaar
  • kniptangetje
  • groen (eucalyptus of ander groen)

Werkwijze:
Knip een stuk touw af, lang genoeg om op de plek te bevestigen waar je de guirlande wilt hangen. Meet voor de zekerheid de afstand op. Gebruik lange eucalyptus takken, knip evt. wat zijtakken weg, Deze kun je perfect gebruiken ter opvulling, dus gooi nog niet weg. Knip stukjes ijzerdraad van ong. 5 cm af en bevestig de takken aan het touw door het ijzerdraad eromheen te wikkelen. Herhaal deze stappen net zolang tot de guirlande mooi gevuld is. Knoop vervolgens beide uiteinden van het touw af met een lus zodat je het touw kunt ophangen aan een spijker of haak op de muur of schouw. Als het touw goed bevestigd is kun je de guirlande nog verder versieren met leuke feestdecoratie, bijvoorbeeld met zelfgemaakte dip dye ballen gevuld met droogbloemen’.

Wil je weten hoe je deze dip dye ballen makkelijk zelf maakt? Kijk dan op pagina 23 in Oogstfestijn magazine de pompoen-editie.

Op de foto’s v.l.n.r.: Papieren pompon, touw met gouddraad, glazen kerstballen, Led-verlichting via Intratuin, BYGGE tiny houses van Jurianne Matter, zwart bestek Amefa, zachtbruine borden Anita Le Grelle voor Serax, via Kookwinkel Oldenhof, wijnglas HK Living, servetten Dille & Kamille, linnen plaid en kussen ByMölle, porseleinen hart BloomInspiration, stoel Fold It House Doctor,

Muur geschilderd met de kleur Skin. Pompoenen, dennenappels en dip dye ballen geschilderd in de kleuren:Marrakesh, Skin, Roze, Duiker Blauw, Rose en Chocolat Chaud van Amazona Krijtverf.

Met dank aan: Amazona Krijtverf, ByMölle, Jurianne Matter, Kookwinkel Oldenhof.

Please follow and like us: