DIY kerstinspiratie: ‘maak je eigen kersthangers’

Dit jaar viert BloomInspiration kerst met een bescheiden boompje. Maar wel met eigen gemaakte kerststerren. En dit jaar geen kerstballen in de boom, maar aan de muur! Je maakt deze hangers van zelfdrogende witte klei. Maak een slinger van kleine sterretjes voor aan de muur of sterrenhangers voor in de mini-kerstboom. Knoop de kerstbal-hangers met goud twine-touw aan een mooie tak van bijvoorbeeld de eucalyptus (te verkrijgen via de bloemist) en hang deze aan de muur.

beeldstrook_kerst-denim-drift-02

Werkwijze: rol de zelfdrogende klei (o.a. via Pipoos te verkrijgen) uit met een deeg roller. Druk met een uitsteek vorm rondjes of sterren uit. Voor de kerstbal-hangers gebruikten wij een grotere vorm en voor de sterren-hangers en slinger een kleinere uitsteek-vorm. Knip uit de tuin wat groen (bv conifeer) of haal bij de bloemist bijvoorbeeld een dille-tak of groen met kleine besjes. Druk het groen in de uitgedrukte vormen om een afdruk achter te laten. Laat de hangers goed drogen (min. 24 uur). Schilder de kerst-hangers evt. eerst met witte hobby-lak voor een mooi strak effect. De kerstbal-hangers kun je vervolgens beschilderen met goud hobby-lak of andere kleur die je mooi vindt. Knoop de kerstbal-hangers met touw aan de tak in verschillende lengtes. Knoop ook aan beide uiteinden aan de tak een stuk touw waarmee je de tak kunt ophangen aan de muur. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld twine-bakers gold touw. De sterren werden aan twine-bakers gold touw geknoopt tot een lange slinger en met washi-tape op de muur bevestigd. Of knoop de sterren per stuk aan een touwtje en hang ze in de kerstboom. Gedroogde dennenappel uit het bos goud gespoten.

Grote foto: draadmand Potteriemori.nl, deksel zelfgemaakt en geschilderd met Flexa Denim Drift lakverf mat, kerstkaart Snowflakes Risoprint van Pillah Studio, POL-vaasje wit Studio Nienke van de Pol, kerstbal & kersthanger privébezit, kerstkaart Riso-print.

Op de foto van links naar rechts: Hobby-lak goud en kwastje wit Pipoos, beker wit met gouden stip Suzan Becking, lepel goud Sissy-Boy Homeland, schaaltje wit en maatbekertje glas 50 ml it Flinkeboskje, touw goud bakers-twine via Dream-Key Design, poster free-printable via vtwonen Happy Pages, POL-vaasje wit Studio Nienke van de Pol, kerstbal keramiek privébezit, draadmand Potteriemori.nl, deksel zelfgemaakt en geschilderd met Flexa Denim Drift lakverf mat.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Please follow and like us: