DIY: leuke decoratie en styling voor de feestdagen!

Even iets heel anders dan een binnenkijker of interieurreportage: voor BloomInspiration heb we een kadopapier-lijn ontworpen. Gewoon omdat we zin hadden in iets leuks, zeker in deze tijd kunnen we wel wat vrolijks gebruiken vonden wij! En daarom hebben we 4 verschillende soorten kadopapier ontworpen met als thema, hoe toepasselijk ­čśë bloemen! We zijn gek op bloemen en de favoriete bloemen de we zelf graag in de tuin hebben staan diende als inspiratie voor de patronen van het kadopapier. Het papier is heel feestelijk, maar zo ontworpen dat het ook prima voor kadootjes na de feestdagen te gebruiken is. In deze blog delen we een paar feestelijke decoratie tips om de feestdagen mee af te stylen, die eenvoudig te maken zijn met elk soort kadopapier. Wij gebruikten hiervoor het bloemen inpakpapier. Wil jij een setje kadopapier ontvangen? Houdt dan onze instagram-pagina de komende dagen in de gaten voor een leuke Give-away!

Papieren kerstballen
Hiervoor heb je inpakpapier of gewoon papier (niet te stevig), snijmat, stanleymes, papier punch en een schaar nodig. Snijd op een snijmat met een stanleymes 15 stroken van 1,5 cm breed en 10 cm lang. Maak in elke strook aan beide uiteinden met de papier punch op exact dezelfde plek een gat. Knip een stuk twine touw van ong. 20 cm af. Leg de stroken papier op elkaar en haal de draad door het papier. Nu kun je de bal dichtmaken door de stroken aan de bovenzijde om en om op elkaar te leggen en de splitpennen door het ponsgaatje heen te halen. De bal sluit zich op deze manier en vormt een ronde bol. Knoop er een touwtje aan zodat je de bal kunt ophangen.

Papieren hangers
Snijd voor 1 hanger 2 stroken van 17,5 cm, 2 stroken van 14 cm en 1 strook van 11 cm en 3 cm breed, Vouw de stroken in de lengte doormidden en lijm dicht met de pritstift. Knip een stukje touw af, lang genoeg om er een lus van te kunnen maken. Leg de stroken op elkaar en laat ze lijnen aan de onderzijde en niet dicht met de nietmachine. Niet vervolgens de bovenzijde dicht door ook hier de stroken te laten lijnen, hierdoor ontstaat de vorm van de hanger direct. Voeg het touwtje toe als je het nietje erdoorheen doet en vorm er een lus mee.

Papieren sterren
Hiervoor heb je inpakpapier of gewoon papier (niet te stevig) voor nodig. Knip een lange strook uit van bijvoorbeeld 10 x 20 cm of voor een grotere ster 15 x 30 cm. Vouw als een harmonica het papier om en om in stroken van ongeveer 1 cm. Knip het uiteinde rond of in, zodat je een mooie ronde of scherpe rand krijgt. Knip met een schaar of pons met een papierpunch verschillende vormen eruit.Vouw de strook doormidden en bind er een lang stuk twine touw om (zodat je de ster kunt ophangen). Plak de stroken aan elkaar en vouw de ster open.

De styling
De kersthangers en ballen kun je aan een mooie groene tak of in de kerstboom hangen. De papieren sterren zijn ook leuk als aankleding voor een feestje, bijvoorbeeld met oud & nieuw. Groepeer ze of hang ze voor het raam. Leuk te combineren met een gouden slinger! Wil je alles in een overzicht kunnen teruglezen? Download dan hier de tutorial met bijbehorende geïllustreerde stappenplannen!

Op de foto’s: kadopapier BloomInspiration, vaas HAY, gouddraad en twine touw Casa, kaars swirl Sissy Boy, porseleinen schaal blauw BloomInspiration, gouden schaar S├Şstrene Grene, porselein roze schaaltje BloomInspiration, splitpennen Panduro, kartonnen kadodoos, inpakpapier goud en wit gouden stip Casa.

N.b.: de kleur van het papier op de foto’s kan afwijken van het gedrukte inpakpapier.

 

 

 

Please follow and like us: