Maak je eigen DIY linosnede kerstposter ‘Be Merry’!

Speciaal voor de kerst maakte BloomInspiration deze kerstposter ‘Be Merry’. De poster kun je hier gratis downloaden of zelfmaken door de een linosnede te maken met een mooie eigen tekst of kant en klare tekst die je kunt downloaden via BloomInspiration en deze in gouddruk te printen op een wit vel. Plak er met een washitape vervolgens een groentak bij en je DIY-kerstposter is compleet. Heb je zin om direct aan de slag te gaan bekijk dan onderstaand de werkwijze van deze DIY Kerstposter!

beeldstrook_kerst-denim-drift_04

De kerstballen en hangers van keramiek op de linkerfoto maakte BloomInspiration tijdens een van de leuke kerstworkshop bij Atelier1260 in Utrecht. De workshop werd verzorgd onder enthousiaste begeleiding van Lisanne van Zanten. Lijkt het je ook leuk om meer te weten over hoe je met keramiek werkt, zelf kan gieten en glazuren? Atelier1260 biedt regelmatig keramiekworkshops aan, kijk op hun website voor meer info. Of ga thuis aan de slag met zelfdrogende klei en maak je eigen kersthangers of maak je eigen bordjes met droogklei en schilder ze met een goud-accent of zoals hier op de foto druk er een bessentakje of dille-tak in en schilder goud. Houdt de blog in de gaten voor de DIY-kersthangers maken van droogklei voor de werkwijze.

DIY-kerstposter maken
Nodig: linoleum, gutssetje, kalkpapier, potlood en drukinkt in tube, inktroller (alles verkrijgbaar bij een teken -en schilderswinkel)
Schrijf een mooie tekst in outline op een wit A4 vel of download hier een tekst van BloomInspiration en print deze uit. Teken de tekst met potlood over op het kalkpapier. Draai het kalkpapier om en trek je tekst nogmaals over zodat ook aan de achterzijde het graniet van het potlood komt. Leg het kalkvel met de tekst onleesbaar op het linoleum, teken nogmaals de tekst over zodat er een afdruk ontstaat door het graniet van het potlood op het linoleum. Vervolgens kun je aan de slag met het gutsen, kies als eerste de kleinste guts voor het fijne werk, daarna een grotere guts bv guts 2 of 3 (staat op het guts zelf). Guts alles weg wat je niet bedrukt wilt hebben, zodat de tekst alleen over blijft. Het hoeft niet perfect, je mag best zien dat het handwerk is en de afdruk is ontstaan door het gutsen. Maak tussendoor een proefdruk om te zien hoe je afdruk wordt. Klaar? Maak een afdruk op een A4 print van je tekst en hang met washitape een kersttak erbij.

Geen tijd voor deze zelfmaker? Download hier de BloomInpiration Kerstposter. Houdt de blog in de gaten volgende week komt er nog een DIY winterposter online!

Op de foto’s van links naar rechts: ronde MDF-plaat geschilderd met Flexa Denim Drift Kleur van het jaar 2016, bordje hout Sissy-Boy Homeland, washitape wit-gouden stip Partydeco.nl, POL-bord groot + klein blauw Studio Nienke van de Pol, Plate Minilicious Green Lenneke Wispelwey, bordje blauw Anita Le Grelle by Serax

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Please follow and like us: