DIY paasinspiratie

Voor de voorjaarsblog maakte illustratrice Karen Weening al een mooie voorjaarsillustratie. Toen ik vroeg of Karen ook zin had om mee te werken aan een inspirerende diy paasblog zei ze meteen ja! Ik koos voor een kleurenpalet in zachte pasteltinten en vroeg Karen of ze hierop kon aansluiten. Uiteindelijk werden het een aantal zelfmakers die je deze week voorbij ziet komen op bloominspiration.com.

beeldstrook_diy pasen 02

Maak een paastafel met je mooiste servies en deze leuke zelfmakers om je paastafel aan te kleden. Speciaal voor BloomInspiration.com illustreerde Karen deze paas-hangers met vrolijke illustraties. Je kunt de paas-hangers in een mooie bloesemtak hangen of maak er een feestelijke paasslinger van en hang deze met een washi-tape aan de muur. Ook leuk als servetring: knoop met een gekleurd touwtje om de servet en steek er een voorjaarsbloem tussen voor een feestelijk effect. Download hier de paas-hangers van Karen.

Zelfmaker idee 2: maak van oude jampotjes kleurrijke vaasjes met tulpen voor op tafel. Hiervoor heb je nodig: een paar oude jampotten of andere glazen potjes. Schilderstape en spuitverf (bij bv tekenwinkel of doe-het-zelf zaak). Met schildertape plak je het gedeelte van het glazen potje af wat je niet geverfd wilt hebben. Spuit bij voorkeur buiten en op een ondergrond die vies mag worden (oude plank of krantenpapier). Laat ongeveer een half uurtje drogen en verwijder de schilderstape. Kies voor voorjaarsbloemen die passen bij je paastafel of zoals hier op de foto; een bloesemtak met roze tulpen.

 

Op de foto’s: servies Aqua van Serax via Kookwinkel Oldenhof, bestek van Lifestyle, servet + theedoek roze/grijs patroon Dille&Kamille, koffiekopje Lenneke Wispeley, schaar van HAY.

Please follow and like us: