DIY schilderklus: 2x mooie muren met Amazona Krijtverf

Amazona Krijtverf sponstechniek muurverf

DIY schilderklus: 2x mooie muren met Amazona Krijtverf

De afgelopen periode maakte wij binnen het thema Greenery en Amazona Krijtverf een aantal verschillende DIY-blogs. Amazona Krijtverf is een mooi duurzaam en ecologisch verfmerk, een verantwoorde verf waar wij bij BloomInspiration erg blij van worden! Dit is alweer de laatste binnen dit thema waarbij we 2 verschillende schildertechnieken laten zien; de sponstechniek en het schilderen van een lambrisering. Wil je meer inspiratie over Amazona Krijtverf en leuke DIY-ideeën, houdt dat de blog van BloomInspiration in de gaten! Binnenkort gaan wij aan de slag met een nieuw en compleet ander kleurpalet!

DIY schildersklus techniek 1 sponzen:
Wil je eens iets anders proberen op de muur probeer een van deze schilderstechnieken. De eerste is de sponstechniek, waarbij je een sfeeraccent aanbrengt met een licht wolkig effect . Bedenk vooraf welke kleuren je wilt gebruiken. Het mooiste is om met een combinatie van een lichte en donkere tint in dezelfde kleur te kiezen te kiezen.  Zorg dat je voordat je begint de muur controleert op beschadigen en deze repareert. Begin met de lichtste kleur, doop de spons in de verf en zorg dat de spons niet teveel verf opneemt. Vervolgens veeg je met de spons over de muur. Hoe vaker je over dezelfde plek heen gaat hoe dichter de kleur wordt. Vervolgens spons je direct de donkere kleur erover heen, voordat de muur is opgedroogd.

Amazona krijtverf achterwand schilderen01

DIY schildersklus techniek 2 geschilderde lambrisering:
Je kunt hierbij kiezen om alleen de onderzijde van de muur een kleur te geven en de bovenzijde wit te laten. Wij kozen ervoor om de bovenzijde ook een kleurtint te geven. Door te kiezen voor een lichtere kleurtint in hetzelfde kleurenschema is het effect zachter dan bij een witte muur. Schilder eerst de bovenzijde en laat een stukje doorlopen naar de onderzijde. Als de muur goed gedroogd is plak je schilderstape op de plek waar je de lambrisering wilt laten lopen. Vervolgens schilder je de onderzijde met de donkere kleurtint. De hoogte van de lambrisering is afhankelijk van de grootte van de ruimte. In een kleine kamer, us het vaak beter om de rand wat lager aan te brengen. De kamer lijkt dan ruimer. In een hoge kamer kunt je de rand beter wat hoger aanbrengen. Dat maakt de kamer iets knusser. Meestal wordt bovenin een lichtere kleur aangebracht als je het effect van meer licht en ruimte in een kamer wilt brengen. Donkere kleuren bovenin geven een kamer een chique uitstraling, maar kunnen de ruimte ook kleiner doen lijken.

Amazona krijtverf achterwand schilderen02

DIY Styling fotolijstjes & krukje pimpen
Oude fotolijstjes over? Schilder ze in dezelfde kleur van de muur of voor een speels effect, schilder een lijstje in een contrasterende kleur. De kleurencombi die wij gebruikten met Amazona Krijtverf zijn Evergreen en Citron. We haalden het glas uit de fotolijstjes en hingen de lijstjes met een spijker direct op de muur. Hang ze speels op door ze op verschillende hoogtes te hangen. Heb je nog een mooie kunstkaart plak deze met een posterbuddy in het lijstje. Voor muur met sponstechniek gebruikten we Amazona Krijtverf Evergreen. De muur met lambrisering bovenzijde Amazona Krijtverf Duifgrijs en onderzijde Olijfgrijs. Heb je een oude kruk of stoel staan? Schilder ‘m in een andere kleur en het voelt meteen alsof je een nieuw meubelstuk in huis hebt. Het krukje schilderden wij met Amazona Krijtverf Off-White en Black Pearl. Het lampje is van Ikea en schilderde we met Amazona Krijtverf Evergreen. De terracotapotjes zijn geschilderd met Amazona Krijtverf Black Pearl, Duifgrijs en Evergreen.

Op de foto’s: krukje privébezit, handdoek Katoen Sissy-Boy Homeland, vaasje goud House Doctor, vaasje van Ditte Fisscher, vaasje Scandinaviaform, vazen Als Gegoten van Ineke van de Werff, decoratiekever goud Sissy Boy Homeland, kunstkaart Eva ,1939 van Jan Sluijters, Poster The Grass is Greener vtwonen posterboek, Bloom POL-vaas van BloomInspiration & Studio Nienke van de Pol, fotolijst eiken A4 Moebe, notitieboekje en pen Monograph, notitieboekje Japans Monk & Anna via Sissy Boy, notitieboekje Monograph van House Doctor, tafellampje Kvart Ikea, terracotapotjes Intratuin

Met dank aan Amazona Krijtverf & Kalkwas.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Please follow and like us: