DIY met herfstbloemen

DIY styling: maak je eigen herfstkrans

Niets heerlijker om met dit herfstachtige weer binnen te zitten en lekker bezig te zijn een leuke diy bloemenkrans maken. En deze bloemenkrans is niet alleen mooi maar ook heel simpel te maken. De metalen hanger is van Dille & Kamille en is makkelijk op te hangen door het oog wat aan de ring vast zit. Wij versierden de ring met eucalyptus, kleine rode bessentakjes en bijpassende gekleurde roosjes. Je kunt natuurlijk ook met andere takken en bloemen een mooie herfstkrans maken. Vraag dan wel even bij je bloemist welke bloemen wat langer houdbaar zijn of mooi drogen. Geen tijd om een eigen bloemenkrans te maken, kijk ook eens op de website van Blomsterkans. Hier vind je prachtige natuurlijke kransen met oa eucalyptus. Ook hebben ze al volop mooie kerstkransen voor aan de voordeur of binnen aan de muur. Snel aan de slag: lees onderstaand de werkbeschrijving om in een handomdraai je eigen herfstkrans te maken!

DIY met herfstbloemen

DIY Styling: maak je eigen herfstkrans
Benodigdheden:
– metalen hanger (dille&kamille)
– touw om hanger op te hangen
– (droog of verse) bloemen
– eucalyptus of ander mooi blad
– binddraad (tuincentrum)
– knijptang en (tuin)schaar

Voor deze krans gebruikten we 2 mooie takken die we knipten uit een bos eucalyptus. Deze bind je als eerst aan de metalen hanger met het binddraad. Gebruik  kleine stukjes binddraad en knip deze met een knijptang door. Je draait vervolgens de eucalyptus tak met het binddraad vast aan de hanger. Hang de 2 taken niet perfect in het midden voor een speels effect. Knip vervolgens verschillende stukjes bessentak af van een grotere bessentak en  2 mooie bijpassende bloemen. Ook deze bind je met het binddraad vast op het gedeelte waar de beide uiteinden van de eucalyptustakken samen komen. Knip een stuk touw af lang genoeg om te gebruiken op de plek waar je de krans wilt hangen en haal deze door het oog van de hanger en leg een knoop aan het uiteinde van het touw en klaar is je hanger!

Met dank aan: Amazona Krijtverf, de muur schilderden we in de kleur Amazona Krijtverf Chocolat Chaud.
Op de foto’s: metalen hanger Dille & Kamille , kopje en mok van Hester de Wolff, ijzerdraad tuincentrum, schaar goud Søstrene Grene.

Please follow and like us: