De suikerspinnen van Studio Martijntje Cornelia,

Festival Design Kwartier 2017: Suikerspinnen & Onderzeeboten

Nog geen plannen voor vandaag? Bezoek Festival Design Kwartier in Den Haag. Van 19 t/m 21 mei staat Den Haag in het teken van vernieuwend Nederlands design tijdens de vierde editie van Festival Designkwartier. In het kader van themajaar Mondriaan tot Dutch Design presenteert het festival ‘In Stijl’, een dynamische tentoonstelling die toont hoe diep Mondriaans nalatenschap is doorgedrongen tot in het DNA van hedendaagse ontwerpen.

beeldstrook_FDK2017

V.l.n.r. : Danzig 1&2 en BASE SHIP van Kranen/Gille, vazen Opgerold en Als Gegoten van Ineke van de Werff, Zeefdrukken Density van Atelier Mats/Studio Anne Ligtenberg.

BloomInspiration bezocht afgelopen vrijdag het festival. Bij aankomst is het altijd fijn om als eerste een plattegrond met alle informatie op een van de vele locaties op te halen. Wij begonnen bij de startlocatie, de nieuwe Haagse hotspot en hippe Bar & Restaurant Cortenaer en daarna de Piet Heinstraat ingedoken. En als je ook nog met een paar vriendinnen gaat dan is een dag te kort om alles te bezoeken. Want een uitgebreide lunch bij de Pasta Kantine hoort er dan ook bij!

Het Festival wordt gehouden in het Zeeheldenkwartier een gezellige stadswijk gelegen aan de rand van de Haagse binnenstad. De belangrijkste winkelstraten zijn de Prins Hendrikstraat, Zoutmanstraat, Piet Heinstraat en de Anna Paulownastraat, waar je veel authentieke winkeltjes, sympathieke restaurantjes en cafés, zonnige pleinen en prachtige jugendstilpanden vindt. In deze straten vind je een verscheidenheid aan leuke woonwinkels, trendy designwinkels, galeries, kleine kledingwinkeltjes, supermarktjes en tal van speciaalzaken met bijzonder aanbod. De verschillende exposities en activiteiten die je kunt bezoeken op het Festival zijn te herkennen aan de posters en uithangborden van Festival Design Kwartier.

beeldstrook FDK17 Studio Martijntje Cornelia

Het leuke is dat niet alleen winkeltjes en restaurants meedoen als tijdelijke pop-up locatie voor het festival, ook bedrijven en woonhuizen openen tijdens het festival hun (garage) deuren voor een verrassende expositie of evenement. Zo’n 100 ontwerpers presenteren hun werk tijdens dit festival, van toonaangevende ontwerpers tot nieuw talent. Zoals Studio Martijntje Cornelia, zij is geobsedeerd van suikerspinnen en is in staat om dit snoepgoed te transformeren naar tastbare en houdbare objecten en kristallen waar ze onder andere weer sieraden van maakt. www.martijntjecornelia.nl

Festival Design Kwartier: Design, Stories & Food. 19 t/m 21 mei 2017
Meer info kijk ook op www.festivaldesignkwartier.nl

Bewaren

Bewaren

Please follow and like us: