Festival Designkwartier 2016

Ook dit jaar was het Zeeheldenkwartier een weekend lang omgetoverd tot Designkwartier en kon je op zo’n 49 locaties het werk van 100 ontwerpers bewonderen. Het Festival Designkwartier is kleinschalig en gemoedelijk en helemaal genieten als het ook nog een zonnig weekend is! Inmiddels is het alweer de 3e keer dat het festival georganiseerd wordt. Het festival is een initiatief van stichting Designkwartier Den Haag. Opgericht door Edwin Pelser, eigenaar van de gelijknamige designwinkel in Den Haag, interieurstyliste Susanne Kennedy en evenementenorganisator Mei-Lan Tjoa.

beeldstrook_Festival-Designkwartier01

Direct naast de bestaande winkel van Edwin Pelser in de Piet Heinstraat is de eerste Muuto Brandstore van Nederland gevestigd (grote foto). Het Deense merk Muuto geeft jong Scandinavisch ontwerptalent de mogelijkheid om hun eigen verhaal tot uiting te laten komen in hun ontwerpen.In de tuin van Designwinkel Edwin Pelser presenteerde Weltevree hun nieuwe Patioset, ontworpen door Bertjan Pot en Guidelight, ontworpen door Floris Schoonderbeek voor Weltevree. In de popupstore Koppenwinkel werd een ode gebracht aan de kop of mok en stond een selectie van bijzondere en mooie exemplaren van diverse ontwerpers. Ik als keramiek-liefhebber en verzamelaar kon met moeite al dit moois weerstaan om mee naar huis te nemen! Op de foto midden de kopjes uit de serie Pigments & Porcelain van Alissa + Nienke waarbij zij zich lieten inspireren door hun onderzoek naar het effect van kleurstoffen en hoe deze door vloeibaar porselein stromen. Rechterfoto de vrolijke grafische prints AFour van Studio Thomas Voorn.

beeldstrook_Festival-Designkwartier02

Dit jaar was ShowUP voor het eerst te vinden op Designkwartier met een Pop-Up Gallery, waar zij o.a. het werk presenteerde van Tijs Gilde (Fringe), Vera de Pont (kleurrijk textiel) en de elegante lampen The Rythm of light van Susanne de Graef (linkerfoto). Prachtig voor in bijvoorbeeld een hotellobby of grote hal. I Wait Here organiseerde dit jaar een bijzondere veiling (foto midden) die bezoekers een bood om onderzoek of protypes te kopen. De veiling daagde je uit om na te denken over de waarde van een idee en de tijdsinvestering van een ontwerper. Met werken van o.a. Kirstie van Noort, Jetske Visser, Steven Banken en Remy van Zandbergen. Het leuke aan Festival Designkwartier is dat er tijdelijke pop-upstore ontstaan en ontwerpers mogen exposeren bij bestaande winkels of bedrijven in het Zeeheldenkwartier. Zo ook het mode- en designlabel By vanharten, zij presenteerde haar collectie wear/ware bij de stijlvol ingerichte conceptstore Designroom. Een winkel met vintage meubels en woonaccessoires.

Meer info zie ook: www.festivaldesignkwartier.nl of facebook.com/DesignkwartierDH

Please follow and like us: