Moodsbox Tegels

Futuristische en Kosmische kleuren op Design District 2018

Dit jaar zien we op Design District een explosie aan kleuren in materialen, stoffen, structuren en ook in de stands zelf. De trend Fluid Reflections omarmt verandering met een vloeiende vluchtigheid van ons dagelijks leven. De dromerige sfeer wordt weerspiegelt in een futuristisch en cosmic kleurenpalet. Omdat we in een wereld leven die voortdurend in transitie is, heeft dit thema een ‘can do’-attitude die deze veranderingen ziet als een kans om opnieuw uit te vinden en opnieuw vorm te geven met een sterke basis voor de toekomst.

Abet Laminati SupertoysSupertoys
designlabel van Vrienden

Etherachtige tonen verwijzen naar de transparantie en lichteffecten in het interieur. We hebben behoefte aan positivisme en warmte en dat uit zich in spiegelende en transparante objecten met ronde vormgeving en in warme kleuren. Dit zien we terug in spiegels met kleureffecten en vazen waar zowel kleur als transparantie een rol spelen. Denk aan materialen als perspex en rookglas en keramiek. In verschillende thema’s zien we deze kleuren en materialen toegepast. Trend Bible benoemt binnen deze trend verschillende moods zoals Connected Souls, The Materialist en Wild Isles. Bij Connected Souls gaat het om de verbinding die we vinden in soulmates, waarbij we op zoek gaan naar de essentie, terug naar de natuur, de serene rust, maar dan vertaald in ritmische en grafische patronen en transparantie kleuren. Bij het thema The Materialist gaat het om hergebruik van materialen, waarbij door onderzoek en experiment nieuw vormen ontstaan. Veel ontwerpers zoeken een oplossing voor Plastic Soup, onze oceaan die zich vult met plastic. Zo ontstaan nieuwe vormen en structuren die toegepast kunnen worden in het interieur. Natuur, zee, verweerde rotspartijen, rust, eenvoud, bescheidend en de vrije geest zijn kenmerken voor de mood Wild Isles. Natuurlijke materialen in combinatie met zeegroene tinten zien we terug in materialen als keramiek, glas en perspex.

Op de foto’s v.l.n.r: When Furniture Meets Abet Laminati i.s.m. SupertoysSupertoys, Moodsbox Tegels, Studio Fleur Peters, Nordermöbler, Plasticiet van Marten Middel, Moodsbox Tegels, tapijt van Tristan Frencken, designlabel van Vrienden, Desso Collectie by Tarkett.

Design District is een vakevenement voor interieurdesign in Nederland. Gedurende 3 dagen is een beursvloer van ruim 10.000 m² gevuld met presentaties van de 200 mooiste interieurmerken. Daarnaast vindt je er ook exposities van design academies en jonge ontwerpers en kan één of meerdere lezingen volgen. Meer info en data voor 2019 zie ook: www.designdistrict.nl

Please follow and like us: