Gastvrij, kunstzinnig en culinair Bergen NH

Onlangs hebben we een heerlijk weekend uitgewaaid in Bergen NH. We boekten via bedandbreakfast.nl B&B Silver in Egmond aan de Hoef. In eerste opzicht klinkt Egmond aan Zee veel aantrekkelijker, maar B&B Silver heeft een prima ligging. Vlakbij het strand en bij Bergen Dorp en Bergen aan Zee. B&B Silver is bijna een tiny house te noemen, praktisch en stijlvol ingericht. Een mooie en functionele badkamer en door de indeling een ruime slaapvertrek, keukentje, zithoek en ontbijtplek in een. Het huisje ligt achter het woonhuis van de vriendelijke en gastvrije eigenaren Meip en Marika. ‘s Avonds kun je heerlijk toeven bij de houtkachel op de veranda. Als je een beetje sportief bent en van fietsen houdt dan zijn afstanden tussen de dorpen Schoorl en Bergen zijn vanaf de B&B prima te doen op de fiets.beeldstrook-BB-Silver-Egmond-NHEen klein uurtje fietsen vanaf B&B Silver ligt het badplaatsje Schoorl. Het centrum ligt pal aan zee en ideaal voor een strandwandeling. Ben je uitgewaaid dan kun je volop genieten van de zon en een drankje op een van de terrassen in het dorp. Een bezoekje waard is l’Etoile Concepstore. Een sfeervolle woonwinkel met stijlvolle en pure producten voor het interieur. De winkel zelf ademt een bohemian-strandgevoel uit, perfect passend bij de omgeving. Naast meubels, servies, lampen en vazen hebben ze ook sieraden, stationary, mooie kussens en plaids. Op de rechterfoto recent gerestylde Strandpaviljoen De Zilvermeeuw in Egmond aan Zee.beeldstrook-Bergen-NH01Op de terugweg vanuit Schoorl naar Egmond kom je door het badplaats en kunstenaarsdorp Bergen. Zelfs op een zaterdag in het vroege voorjaar is het hier een gezellige drukte. Verscholen achter een kleine moderne gevel vind je restaurant Fabbrica, een NY Style Bistro. Als je buiten voor het restaurant staat valt het niet op hoe groot het restaurant eigenlijk is. Ondanks de grootte van het restaurant voelt het door de slimme inrichting knus en warm aan. Reserveren in het weekend is een aanrader. Toch lukte het ons een mooi tafeltje te bemachtigen vlakbij de open keuken. Wij bestelden met z’n tweeën de Fruit du Mer met een heerlijk glas witte wijn en hebben heerlijk gegeten. Het interieur is door eigenaar Paul zelf ingericht en bedacht. Hij reist regelmatig naar buitenlandse steden  ter inspiratie en de New Yorkse bistro stijl zie je hierin duidelijk terug bij Fabbrica.

beeldstrook-Fabrica-NHBergen staat bekend als kunstenaarsdorp sinds 1900 dat nog steeds veel schilders, architecten en schrijvers aantrekt. De villawijk Park Meerwijk werd tussen 1915 en 1918 geheel in de stijl van de Amsterdamse School gebouwd. Het Museum Kranenborgh (linkerfoto) bevat een verzameling kunstwerken van de Bergense School. En heeft daarnaast verschillende tentoonstellingen en exposities. Het museum is niet groot, maar prima te combineren met een wandeling door het nabijgelegen park. In het park ligt op een idyllisch landgoed het landhuis Het Hof. De Nederlandse interieur ontwerper Edward van Vliet verzorgde het interieur. Op dit moment kun je hier terecht voor kookworkshops, feesten en vergaderingen. Ondanks dat Het Hof niet open is voor passanten werden wij ontzettend hartelijk ontvangen door de chefkok en kregen wij spontaan een rondleiding door het landhuis, bezochten we de keuken, workshopruimte en de wijnkelder. Aansluitend stond er voor ons in de voorkamer een heerlijk kopje koffie met huisgemaakte Madeleines klaar. Hier komen wij zeker nog een keer terug voor een leuke workshop. Meer weten of info over workshops, vergaderen en feestjes zie ook: www.hethof.com

beeldstrook-Bergen-NH02Bergen en omgeving is een perfecte plek voor een weekendje weg om uit te waaien, romantisch met z’n twee of gezellig met familie of bekenden, gastvrij, kunstzinnig en culinair!

Please follow and like us: