Gespot op showUP

Afgelopen week bracht ik een bezoek aan showUP, trade event for Home & Gift. Naast bekendere merken spot je hier ook nieuwkomers of startende, inspirerende en betrokken merken. BloomInspiration licht een aantal favorieten voor je uit. Bij Draadzaken hingen DIY plantenhangers die inspelen op de groene trend ‘airplants’. De hangers zijn makkelijk zelf in elkaar te zetten en in verschillende formaten te verkrijgen. De vormen zijn geometrisch gecombineerd met goud. Afgelopen oktober presenteerde het merk Figr.1 op de DutchDesignWeek nieuwe producten, maar ook op showUP hadden zij hun productenlijn weer aangevuld met spiegels en vaasjes. Wat een leuke naam en dito mooie producten van het merk Zand erover! Ook Zand erover speelt met geometrische vormen en voert deze uit in leren buideltjes en portemonnees in zacht natuurlijke zandkleuren en groentinten.beeldstrook_wood&natural

Ook dit jaar krijgen nieuwkomers de gelegenheid om op showUP hun producten te presenteren. Vaak hebben deze ontwerpers nog maar een paar producten om te laten zien. Zo ook Booklamp, een lamp gemaakt met een duurzame led-verlichting, 80.000 licht uren zou de lamp aan licht-uren kunnen branden. Oude boeken over en je wilt ze niet vergooien? De lamp is zo ontworpen dat er een boek aan opgehangen kan worden, ontzettend leuk bedacht. Stationary, boekjes, schriftjes, we kunnen er niet genoeg van krijgen. Bij Kadodesign werd het nieuwe label Monk & Anna gepresenteerd. Ook wordt BloomInspiration blij van social merken zoals Mooi door mij. Bij Mooi door mij worden producten ontworpen door designers en uitgevoerd de mensen met een beperking.  Naast kaarsen hebben ze ook notitieboekjes, wenskaarsen, zeepjes, aanmaakblokjes van dennenappels en zakken voor oud papier. Niet alleen een mooi product, maar ook mooi gemaakt. We love it!

beeldstrook_gespot-showUP

Grote foto: Ring Ring kadopapier van illustrator Loes van Oosten voor Ompak. Houdt de blog van BloomInspiration in de gaten voor meer showUP nieuws! De volgende blog gaat over kleur en mooie matieralen.

Please follow and like us: