Floral Facial Steam met rozen

Geurende Floral Facial Steam met roos, lavendel en kamille

Floral Facial Steam met roos, lavendel en kamille

In deze facial steam zitten 3 heerlijke geurende kruiden en bloemen. Elk kruid en bloem is geurig en kalmeert op zichzelf en kan ook alleen worden gebruikt. In deze Floral Facial Steam kozen we voor een combinatie van deze drie. Deze kruiden en bloemen zijn namelijk niet alleen goed voor de huid, ze zijn ook een traktatie voor de zintuigen. Een kruidige gezichtsstoom is een heerlijke aromatische ervaring. Verwen jezelf met dit gezichtsstoombad en gun jezelf een heerlijk ontspannen moment. Daarna kun je er weer helemaal tegen aan! Het recept voor deze Floral Facial Steam vind je onderaan de blog. Bewaar de kruiden en bloemenmix in een glazen pot, niet alleen handig om ze droog te houden, ook mooi om te zien. De werking van deze kruiden hebben we ook voor je opgezocht en op een rijtje voor je gezet:

Lavendel is anti-schimmelwerend, antibacterieel en nuttig bij het verzachten van stress en het helpen bij het slapen.

Rozenblaadjes zijn antibacterieel, ontstekingsremmend en antioxidant.

Kamille is anti-schimmelwerend, antibacterieel en ontstekingsremmend. Het is ook nuttig bij de behandeling van angst en rustgevende huidirritaties.

Floral Facial Steam met rozen

Benodigdheden

  • Glazen pot
  • 1 deel lavendel knoppen (gedroogd)
  • 1 deel rozenblaadjes (gedroogd)
  • 1/2 deel kamillebloemen (gedroogd)

Kruiden kunnen met elkaar worden gemengd of in lagen in de pot worden geplaatst.

Als je de kruiden in lagen wilt hebben in de pot, doe dan de lavendelknoppen eerst in de pot. Als je dat niet doet, mengen ze zich met de andere kruiden in plaats van een eigen laag te vormen. Voor de Flower Facial Steam heb je ong ½ liter heet water nodig. Voeg hierbij ong. 250 gr kruiden bij.

Floral Facial Steam met rozenVerwijder vervolgens de make-up of reinig je gezicht vooraf met een zachte reiniger. Doe de kruiden in een hittebestendige kom en zet de kom op tafel. En leg een handdoek klaar.  Giet een halve liter kokend water in een hittebestendige kom. Ga comfortabel op de stoel zitten hang je hoofd boven de kom en doe ruime handdoek over je hoofd zodat de stoom onder de handdoek blijft.  Geniet en ontspan zo’n 10- 15 minuten (de handdoek helpt de stoom dicht bij het gezicht te blijven en niet zo snel in de lucht te verdampen). Verwen jezelf na dit stoombad met een heerlijke rozen-kleimasker.

Please follow and like us: