DIY maak deze paaskrans zelf

Happy Easter!

Het Paasweekend staat weer voor de deur, een heerlijk lang weekend om er op te gaan of samen met je familie of vrienden  door te brengen. Heb je weinig tijd en wil je wel een paassfeertje in huis halen, met deze snelle en simpele zelfmakers is dat zo gedaan! Maak een mooie paaskrans van bessentakken uit de tuin of van de bloemist. De takken zijn aan elkaar verbonden met binddraad (ijzerdraad). Versier je paastak met mooie voorjaarsbloemen, denk hierbij aan ranonkels, Lelietje van dalen of narcissen.

beeldstrook_pasen 01

Of maak een paastak van een bloesemtak met zelfgemaakte eierhouders met een voorjaarsbloemetje erin. Gebruik hiervoor witte eieren, dat scheelt weer schilderen. Blaas de eieren van te voren leeg door boven en onder een gaatje te prikken. Breek de eieren voorzichtig open en spoel deze schoon. Laat ze even drogen. Prik aan de zijkanten een gaatje in de eieren en knoop er een bindtouw of andere mooi touw aan. Hang vervolgens de eieren in een bloesemtak die je in een vaas hebt staan. Knip verse voorjaarsbloemen uit je tuin, bijvoorbeeld narcissen of lelietje van dalen. De ranonkels komen van de bloemist.

Fijn Paasweekend!

Grote foto: Beschilderd handgeschept papier met Perfection Muurverf mat Olijf Groen (Praxis), eierhouders zwart Sissy-Boy, eieren beschilderd met Flexa Muurverf Early Dew, schaaltje groen Minilicious Lenneke Wispelwey, losse bloemetjes wax-flowers. Overige foto’s: Paaskrans van bosbestakken met wax-flower takjes en ranonkels, Bloom POL-vaas met witte ranonkels, kaart inkylines.nl, bloesemtak Kersen, Lelietje van Dalen (in pot Dille&Kamille).

Met dank aan: Tuinderij Eyckenstein

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Please follow and like us: