Het is voorjaar! Leuke events en agendatips.

Het voorjaar is begonnen! Al laat het zonnige lenteweer nog op zich wachten, de eerste bomen staan al in bloesem en de narcissen laten zich volop zien in bermen en parken. En aankomend weekend is het Paasweekend, wat betekend dat iedereen er weer volop op uitrekt en naar buiten gaat. BloomInspiration ging op zoek naar leuke voorjaarsactiviteiten, events en agendatips speciaal voor jou. En er is genoeg te ontdekken, van musea, leuke exposities, trendseminars tot creatieve workshops. BloomInspiration bezocht zelf o.a. de tentoonstelling Meisje in Kimono van Breitner in het Rijksmuseum. In deze tentoonstelling worden voor het eerst alle schilderijen bijeen gebracht en werden unieke foto’s getoond die Breitner als onderzoek voor zijn schilderijen maakten. Aanrader! Ook openen aankomende weekend onze nieuwe buren: ‘Het Lokaal, een foodhal vol lekkere en lokale versproducten’. Je kunt hier terecht voor verse gebrande koffie van Koffiebranderij Boot, zuurdesembrood van ambachtelijke broodmaker Elsenburg en binnenkort ook voor een lekker biertje die gebrouwen zal worden in Het Lokaal. Wij zijn het weekend lekker aan het uitwaaien in Noord-Holland. Fijn Paasweekend voor iedereen!

beeldstrook_voorjaar-pasen01

Grote foto: ansichtkaart Staand naakt, 1893 George Hendrik Breitner, Rijksmuseum, tulp-vaasje Mana Yildiz, schotel en bord Studio Nienke van de Pol, grote knoop Lenneke Wispelwey. Beeldstrook: kleine schotels Studio Nienke van de Pol, servet Dille & Kamille, vaasje oker Hella Duijs, lepeltje goudkleurig House Doctor via Sissy Boy Homeland, kaars Hema, vaasje grijs Ditte Fischer, ansichtkaart Maypole-Gold Meiboom van Jurianne Matter, blauw vaasje Studio Nienke van de Pol, rose walnoot Ditte Fisscher.

Agenda voorjaar
Exposities kunst, design & fotografie , events, happenings, places to be

maart- mei

Het Lokaal Streekmarkt & Feestelijke Opening
26 maart
Lokaal | Versmarkt
Zaterdag 26 maart is de officiële opening van Het Lokaal, een foodhal gevestigd in twee oude loodsen van de voormalige Zeepfabriek Rohm & Haas in De Nieuwe Stad in Amersfoort. En op de stoep van Het Lokaal staat de Streekmarkt. Er staan 25 kramen met lokale producenten van steekproducten. De markt en Het Lokaal zijn open van 10 – 18 uur.
Het Lokaal, De Nieuwe Stad, Amersfoort

Jacques Henri Lartigue
22  jan – 3 april
Fotografie | Expositie
FOAM toont het werk van de beroemde Franse fotograaf Jacques Henri Lartigue (1894-1986). Lartigue is bekend om zijn spectaculaire foto’s van autoraces, vliegtuigen en mensen en dieren in beweging. Minder gezien is zijn adembenemende kleurenfotografie.
FOAM, Amsterdam

Lidewij Edelkoort trendseminar SS 2018
5 april
Trendpresentatie

Lidewij Edelkoort geeft haar trendpresentatie ‘A Labour of Love’ voor het zomerseizoen 2017. TDe focus ligt op de trends voor winter 17/18. Daarnaast is er ook aandacht voor trends in active wear en kleurentrends.
Theater de Meervaart, Amsterdam

Salone del Mobile
12 – 17 april
Interieur & Design | Event
De Salone del Mobile in Milaan is een van de belangrijkste internationale beurzen voor meubel- en productontwerp. een week vol events, exposities en presentaties op het gebied van internationaal meubel design & interieur. Dit jaar viert De Salone del Mobile haar 55e editie.
Milaan, Italië

Haar! Menselijk haar in mode en kunst
22  jan – 3 april
Mode+Kunst | Expositie

Het Centraal Museum presenteert HAAR!, een gedurfde tentoonstelling waarin menselijk haar als materiaal centraal staat. Van haar zijn fraaie kapsels te maken, maar haar vormt ook een geweldig materiaal voor kleding, meubels en zelfs borduursels. Zo goed als alles wat u in de tentoonstelling ziet, is dan ook van menselijk haar gemaakt.
Centraal Museum, Utrecht

Stilleven. Stephan Vanfleteren & Armando
19  april – 18 sept
Fotografie | Expositie
Voor Stil Leven liet Vanfleteren zich inspireren door de collecties van Museum Oud Amelisweerd. In nieuw fotowerk, dat speciaal voor de tentoonstelling tot stand kwam, treedt Vanfleteren in dialoog met het oeuvre van Armando, het landhuis Oud Amelisweerd en de omringende natuur.
Museum Oud Amelisweerd (MOA), Utrecht

Springboeket maken
13  april + 20 mei

Workshop | Bloemen

Bij deze toffe workshop leer je een wild boeket schikken op een toffe vaas die je samen met je boeket aan het eind van de avond mee naar huis mag nemen! Je bent deze avond heerlijk bezig met verse bloemen en ondertussen geniet je van goede koffie en verschillende versnaperingen.
Springstore.nl, t Harde

Breitner: Meisje in Kimono
20  febr – 22 mei
Schilderkunst/Fotografie | Expositie

De tentoonstelling is gebaseerd op nieuw onderzoek en laat voor het eerst de (voor zover bekend) volledige serie van 14 schilderijen van Beitner te zien, waaronder een tot nu toe onbekend Meisje in rode kimono uit particuliere collectie. Naast schilderijen worden ook tekeningen, schetsen en foto’s getoond die de kunstenaar ter voorbereiding hierop maakte.
Rijksmuseum, Amsterdam

DIY Letterpers
28 mei
Workshop |Druktechniek
en
Kirsten van Atelier Indrukwekkend legt uit hoe je door middel van het knippen van vormen uit plastic je je eigen letterpress kaarten of prints kunt maken. Na afloop ga je naar huis met een aantal afdrukken van je eigen ontwerp.
Elle Aime, Rotterdam

Next Up
21 febr – 26 sept
Eco Dutch Design | Expositie

NEXT UP is internationaal de eerste expositie die een beeld schetst van de volle breedte van het post-crisis design. De jonge generatie ontwerpers bouwt voort op de onderzoekende en kritische mentaliteit van Dutch design maar streeft tegelijkertijd naar een positieve bijdrage aan maatschappelijke vraagstukken. Deze betrokken ontwerpers roepen niet alleen vragen op maar zoeken ook naar antwoorden. Instinct en intuïtie zijn daarbij even belangrijk als conceptuele diepgang of een kritische houding. Ze zijn denker en doener ineen.
Kazerne Gallery, Eindhoven

NEXT UP live
dinsdag 29 maart
Eco Dutch Design | Event
Van 18:00 – 19:30 belicht gastcurator Junte een aantal thema’s uit de tentoonstelling, waarna drie designers vertellen over hun werk. Stel vervolgens al je vragen en praat mee over de volgende generatie designers, kansen, oplossingen en de maatschappelijke waarde van design. English spoken, toegang gratis. Aanmelden via Eventbrite!
Kazerne Gallery, Eindhoven

Verven met bloemen
19 mei
Workshop | Bloemen + Kruiden

In deze workshop leer je van Elin Wanderlust hoe je met echte bloemen textiel kan verven. Door middel van traditionele technieken tover je samen met Elin een stuk biologische zijde om naar een lap stof met met patronen in de mooiste tinten. Naast het verven, leer je over de genezende werking van de bloemen die gebruikt worden.
Wildernis, Amsterdam

Floralien Gent
22 april – 1 mei
Floral | Event
In de lente van 2016 krijgt Gent er met de Floraliën Gent een nieuw, dynamisch en interactief stadsfestival bij. Verschillende stadswijken worden 10 dagen lang het decor van een bruisend bloemen- en plantenfestival met ruimte voor florale kunst, inspiratietuinen, natuurprojecten en tentoonstellingen.
Floralien, Gent, België

Handlettering
Zaterdag 30 april
Workshop | Handlettering

Handlettering gaat in de eerste plaats om oefening. Met heel wat voorbeelden op de tafel, een blanco schrift en zwarte stiften in de aanslag, start deze workshop met een “crazy droedelronde”. Daarna werken we verder op verfijning en compositie en leer je hoe je kleine illustraties kan integreren in je project. Daarbij mag je exclusief gebruik maken van de illustraties uit Mino’s schuif!
Mino Paper Sweets, Gent, België

Seinfestijn
22 mei
Food & Lifestyle markt
Dompel je onder in de gezellige, ongedwongen sfeer van dit kleinschalige festijn en laat je verwennen met Hééérlijk eten, inspiratie voor in je huis en vind leuke en originele cadeautjes voor de mensen om je heen en natuurlijk voor jezelf.
Seinfestijn, Haarlem

Please follow and like us: