Hip Rotterdam: Het Oude Noorden

Onlangs nam een vriendin mij mee naar de wijk waar ze opgroeide in Rotterdam: Het Oude Noorden. Nog niet zo lang geleden niet een van de beste wijken in Rotterdam, nu de place to be! Het Zwaanhals is een mix van leuke designshops, lokale winkeltjes, hippe restaurantjes en lokale bruine cafés. Het Oude Noorden kent pleinen, singels en gezellige vooroorlogse straatjes. De oude volkswijk zit vol diversiteit, jong, oud, rijk, arm, studenten, acteurs, kunstenaars, ondernemers en winkeliers wonen en werken er naast en met elkaar.

Vlakbij het Zwaanhals en in Rotterdam beter bekend onder zijn oude naam: de Hofbogen. In de gewelven onder de voormalige luchtspoorlijn naar het Hofplein vind je onder meer Man met Bril Koffie Hoofdkantoor. Bij Man Met Bril Koffie is de hele koffieketen zichtbaar, ze reizen namelijk zelf af naar de plantages, hebben zelf contact met de boeren, branden de koffie zelf en leveren zelf. Een prima startplek voor een lekker bakkie en wat lekkers. En na afloop kun je ook koffiebonen uitzoeken, laten malen en meenemen om thuis van te genieten.

beeldstrook_Man-met-Bril-koffie

Verderop bevindt zich het Noordplein het Zwaanhals. Het Noordplein biedt ruimte aan evenementen als de Rotterdamse Oogstmarkt. De Rotterdamse Oogstmarkt is een tweewekelijkse lokale boerenmarkt voor superverse en smaakvolle producten, voor een eerlijke prijs en rechtstreeks van de makers. Het Zwaanhals draait om food, fashion en design met zijn leuke, creatieve winkels en eettentjes.

beeldstrook_LDZ-en-Elle-Aime

Op de kop van het Zwaanhals vind je Kookpunt, de grootste kookwinkel van Nederland en kun je als kookfanaat hier werkelijk van alles vinden op kookgebied. Ben je met een vriendin of vriendinnen op pad dan is Lof der Zoetheid een aanrader. Hier kun je terecht voor ontbijt, lunch en zoete zaken. En sindskort is Lof der Zoetheid uitgebreid met een bakkerswinkel ingericht in prachtige jaren 30 stijl. Een must see, alleen al om even binnen te kijken en je te vergapen aan al dit zoets.

beeldstrook_endesign-en-bistro-zino

Om de hoek in het winkelstraatje bevindt zich &Designshop, een conceptstore met een mix van keramiek, productdesign, interieur, sieraden & graphic design en wordt gerund door het duo Elwin (0ntwerper) & Nynke (stylist). Bij &Designshop vind je producten van hun eigen label Elwin&Nynke, Mae Engelgeer, Fgr1, Dirk van der Kooij, Lenneke Wispelwey, M.OSS Design & Spruitje. Verderop in de straat zit Shop Elle Aime, voor creatieve workshops en shop met zeefdrukprints & handgemaakte producten. Tegenover Shop Elle Aime zit Lily Scarlet,  een winkel met vintage style fashion en accessoires. Originele kleding uit de jaren 40 en 50 en eigen merk ‘Lily Scarlet‘ geïnspireerd op originele patronen uit de jaren 40 en 50.

Wij lunchten vervolgens bij Zino Urban Bistro, een restaurantje met zoals zij zelf zeggen ‘great food and fine wines’. Sfeervol ingericht, vriendelijke bediening en heerlijk eten. Ook op de Zaagmolenkade kun je terecht bij diverse restaurantjes en lunchplekken, zoals restaurant Bertmans. Je kunt hier terecht voor ontbijt en lunch en ze houden ook rekening met lactosevrij, glutenvrij en vegetarisch, erg fijn! Verderop op de Zaagmolenkade kun je bij de Kringloopwinkel Marktkraam leuke 2e hands schatten scoren. Ze verhuren er plekken aan mensen uit de buurt, waardoor het een hele gevarieerde kringloopwinkel is.

beeldstrook_Lilly-Scarlett-en-Marktkraam

Kortom het Zwaanhals is inspirerend, ondernemend, creatief en je kunt er ook heerlijk lunchen of hapje eten. Zie ook www.hetoudenoorden.nl voor meer info en adressen. Houd de blog in de gaten voor meer creatieve ondernemers in het Zwaanhals, binnenkort nemen we je mee naar Shop en Stoffeerderij van Studio Nest en de studio-store van product en leerontwerper Olga Kostanje!

Op de foto’s van boven naar beneden: Man met Bril Koffie, Lof Der Zoetheid, Shop Elle Aime, &Designshop, Bistro Zino, Lily Scarlet en Kringloopwinkel Marktkraam.

Please follow and like us: