I Love You Sooooo Much!

Verras je lief met deze lekkere en gemakkelijk zelf te maken zandkoekjes in hartvorm. Als ik taarten bak, maak ik altijd wat extra deeg die ik vervolgens invries om op een later moment te gebruiken. Ideaal ook om deze harten-koekjes mee te bakken. Ook maak ik graag in de zomer jam van aardbeien, frambozen of rabarber uit de moestuin. En zo’n potje jam komt nu perfect van pas op deze koekjes. Geen deeg op voorraad in de vriezer? Maak gebruik van onderstaand recept om je eigen hartenkoekjes voor je liefste hartendief te bakken. En heb je de nieuwe paper wreaths Twig Leaves van Jurianne Matter gezien? Op de foto in mooi zachtgroen, maar ook verkrijgbaar in stoer grafisch zwart, zie ook de webshop van Jurianne Matter. Je kunt ‘m als guirlande of zoals op de foto in hartvorm maken. Fijne valentijnsdag!blog 680px valentijn cookies01

Recept Zandkoekjes met jam

  • 200 gram bloem
  • 150 gram boter
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 1 mespuntje zout
  • 1 ei
  • jam voor op de koekjes

Verwarm de oven voor op 180 graden. Mix de ingrediënten tot een samenhangende deegbal met mixer met deeghaken. Laat het deeg een half uur rusten in de koelkast. Bestrooi het aanrecht met bloem en rol het deeg uit tot ongeveer 5 mm dikte. Steek met een hartvorm het deeg uit. Leg de koekjes op een bakplaat met bakpapier. Druk met een theelepel een kuiltje in het midden van de koekjes en schep er een beetje jam in. Zorg dat er voldoende ruimte is tussen de koekjes op de bakplaat. Bak de koekjes in 10-12 minuten goudbruin. Laat ze afkoelen op het rooster.

Op de foto’s: kaart goud I Love You Sooooo Much…! via Papette, paper wreath Twig Leaves hartvorm Jurianne Matter, letterperskaart Ik vind je lief via Letterpress, POL-vaasje klein Studio Nienke van de Pol via De Wij Vorm, mokje gouden stip Suzan Becking, barberschaar goud Hutspot, rolletjes washitape Botanic, groene met blauw stipje en roze met gouden bugs via wowgoods, POL-bord wit Studio Nienke van de Pol via De Wij Vorm.

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Please follow and like us: