Inspiratie: we love Paris!

Afgelopen september bracht ik samen met mijn lief een heerlijk weekendje door in Parijs. We boekten een mooi en stijlvol ingericht appartement via AirB&B in de wijk Montmarte. Het voelde alsof we even ‘woonde’ in Parijs. Ik vroeg de eigenaren voor een paar leuke shoppingtips en restaurantjes in de omgeving en kreeg een uitgebreide lijst vol tips van conceptstores, places to be en leuke straatjes in de buurt. Een van deze plekken was Rue Legendre, een straat vol tal van leuke, hippe en bijzondere winkeltjes. Wij begonnen bij Mobilhome, een vintage shop met kastjes, stoelen, lampen en woonaccesoires. De Parijzenaren zijn gek op bloemen en er dan ook zijn veel bloemenwinkels in Parijs te vinden. Bij La Fabrique d’Effets kun je terecht voor een uitgebreid assortiment bloemen.

beeldstrook_We-Love-Paris-Rue-Legendre01

Aan dezelfde kant op de hoek bevindt zich een leuke conceptstore French Touche. Een winkel die wordt gerund door de Française Valerie. Haar filosofie: het moet je raken! De producten die ze verkoopt zijn uiteenlopend van stationary, kaarten, keramiek tot sieraden van Franse ontwerpers. Tegenover conceptstore French Touche zit Blou Store, een  design en interieurwinkel vol met Scandinavische merken als Norm Architects, Marimekko, HAY, MUUTO, maar ook theedoeken van Scholten & Baijings uit Nederland. En als je hier uitgekeken bent dan kun je nog terecht met de tweede winkel van Blou, een paar deuren verder op. De winkel staat vaak vol ingepakte dozen omdat ze niet alles uitgepakt krijgen voordat het verkocht is. En als je dan ben uitgeshopt kom je uit op het Place du Docteur Felux Lobligeois, een plein vol leuke eettentjes en terrasjes. Wij belandden hier op het terras van FUXIA, waar we een lekker glas wijn dronken. ‘s Avonds kun je hier terecht voor een prima diner. We love Paris!

beeldstrook_We-Love-Paris-Rue-Legendre02

Mobihome vintage design store: 106 Rue Legendre, Bloemenwinkel La Fabrique d’Effets: 104 Rue Legendre, French Touche ‘Galerie D’Objets Touchants’: 90 Rue Legendre, Blou Store: 111 Rue Legendre en 75-77 Rue Legendre, Restaurant Fuxia: Place du Docteur Felux Lobligeois.

Please follow and like us:
Tags: