Inspiratie: zomerse bloemen

Ik ben gek op bloemen en bij voorkeur stel ik mijn eigen boeket samen met vooral losse en verschillende bloemen. Hoog, laag gemixt als een weelderig boeket of heel compact als een biedermeier, maar dan niet zoals de boeketten doorgaans bij een bloemenkiosk. Het worden soms kunstwerkjes op zich, daar kan ik erg van genieten. In de zomer biedt het seizoen ons prachtige statige en hoge zonnebloemen, kleurrijke dahlia’s of paar mooie pluimtakken. beeldstrook_zomerboeket01Een van mijn favoriete bloemenwinkels in Utrecht is Decora. Vroeger hadden zij twee winkels, waarvan eentje midden in het centrum. Ideaal om op zaterdag even binnen te wippen voor een paar mooie bloemen voor thuis. Daarnaast hebben ze ook een mooie collectie (design) vazen en kan je er perfect slagen voor een bijzonder cadeau. Ze zitten gelukkig nog steeds in de buurt, op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht.

blog-680px-zomerboeketDe bloemen die ze hebben zijn niet alledaags en bij een gewone bloemist niet te vinden. En als je vraagt om een paar losse bloemen kijken ze je ook niet vreemd aan, ze verkopen juist losse bloemen! Ik zet ze graag in losse vaasjes en plaats de vaasjes in een speelse losse compositie. Soms breekt er een bloemenknop af, dan kun je deze perfect gebruiken voor een mooie schaal of kom. Doe er een laagje water in en leg de bloemen hierin. Mooi voor op tafel of zomers buiten op de tuintafel.

beeldstrook_zomerboeket02

Ook vind ik het altijd leuk om te weten wat voor bloemen ik meeneem. Niet altijd makkelijke namen om te onthouden, maar wel leuk om te weten. De dahlia’s verschillen in grootte, vorm en kleur. De paarse dahlia op de foto is fijntjes met zacht-ronde bloemblaadjes, terwijl de zacht-roze dahlia groot is met puntige blaadjes. De zonnebloem wordt ook wel de Van Gogh zonnebloem genoemd en luistert naar de bijzondere en ook wel passende naam Heliauthus Teddy Bear, vermoedelijk door zijn teddy-beer-achtige bloemblaadjes. De hortensia kennen we in vele soorten, kleuren en maten. Deze grote witte hortensia wordt ook wel Hydrangea Magical Candle genoemd. En tot slot de blauwe pluim met fijne bloemetjes heet de Delpuinium Ballkleid.

Op de foto’s: bord en kommetje Aqua-serie van Serax , melkvaasje Intratuin, waterkan goud van Serax, vaas blauw Loods 5, witte vaas POL van Nienke van de Pol, bonsai-schaar Mashed Concepstore, kleine vaasje prive-bezit. Met dank aan Kookwinkel Oldenhof (servies en karaf).

 

 

 

Please follow and like us: