Kleurrijke Dahlia’s & Keramiek

Kleurrijke Dahlia's en Keramiek

Kleurrijke Dahlia’s & Keramiek

Het is volop zomer en dat betekend dat er weer Dahlia’s zijn. Oh my, wat zijn deze bloemen toch prachtig! Het leukste is natuurlijk om deze prachtige bloemen zelf te plukken en ze thuis een mooi plekje te geven. Ik plukte de Dahlia’s in de Dahlia Pluktuin in Cothen. Voor meer leuke adressen voor Bloemenpluktuinen bekijk het blogartikel over ‘Zomerpluktuinen, de leukste adressen’ op BloomInspiration.

Kleurrijke Dahlia's en Keramiek

DIY Styling
Dahlia’s die je zelf hebt geplukt verschillen vaak in lengte, de ene Dahlia kun je knippen met een mooie lange steel, de andere Dahlia heeft een hele kort steel. Pluk ook gerust de Dahlia’s met een kortere steel. Deze kun je juist heel decoratief op een mooi bord met een klein laagje water leggen. Verdeel de Dahlia’s over verschillende vaasjes met een enkele bloem. Door de vaasjes bij elkaar de zetten ontstaat een speelse en decoratieve hoekje. Ook hier is het dan fijn als de Dahlia’s verschillende lengte hebben. Ik gebruikte hiervoor verschillende prachtige vaasjes en cups uit mijn keramiekverzameling. Of maak een mooie bos van kleurrijke Dahlia’s. De Bloom POL-vaas die ik in samenwerking met Studio Nienke van de Pol ontworpen heb is heel geschikt  voor bloemen met verschillende lengtes. Juist die ene prachtige Dahlia op een veel te korte steel krijgt namelijk een ere-plaats in deze vaas. De foto’s voor deze blog maakte ik tegen de mooie Histor Yippee Blue geschilderde muur bij ons thuis. Mijn keramiekverzameling in combinatie met de kleurrijke Dahlia’s steekt hier mooi tegen af.

Je hebt Dahlia’s in veel verschillende soorten en maten;
• Enkelbloemige dahlia’s
• Pompon-en bal dahlia’s
• Anemoonbloemige dahlia’s
• Cactusdahlia’s
• Decoratieve dahlia’s

Kleurrijke Dahlia's en Keramiek

Enkelbloemige dahlia’s hebben één enkele kring van bloemblaadjes rond een groot open centrum. Pompon en baldahlia’s hebben geheel gevulde bloemen. De bloemblaadjes zijn naar binnen opgerold tot een soort trechtertjes. De bloemvorm is rond. De opgerolde bloemblaadjes zijn spiraalvormig rond het centrum geplaatst. Anemoon-bloemige dahlia’s hebben een gevuld centrum van fijne lintbloemen met er omheen een krans van bredere lintbloemen.Bij cactus dahlia’s zijn de bloemblaadjes voor meer dan twee derde opgerold. De bloemblaadjes zijn meestal smal en puntig. Ze kunnen zowel recht zijn, als naar boven of naar beneden buigen. Decoratieve dahlia’s hebben geheel gevulde bloemen. De bloemblaadjes zijn breed en plat en aan het uiteinde rond of iets puntig. Mocht je zelf Dahlia’s willen planten kun je dat het beste in het voorjaar doen als de vorstperiode voorbij is, haal ze ook in het najaar er weer uit voor dat de eerste vorst weer begint. Dahlia’s kunnen slecht tegen vorst. Meer weten over Dahlia’s en soorten zie ook www.dahliashop.nl

Op de foto’s: POL-vaas hoog blauw Studio Nienke van de POL, grijs vaasje Ditte Fischer, Low Edged vaas Fenna Oosterhoff, Tulip Cup Maná Yıldız, Cup Canard van Lenneke Wispelwey, cup Steatite roze Hester Wolff, mokje met gouden stip Suzan Becking, schoteltje Minilicious Lenneke Wispelwey, roze walnoot Ditte Fischer, POL-vaas hoog zachtgroen Studio Nienke van de POL, Bloom POL-vaas BloomInspiration ism Studio Nienke van de POL.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Please follow and like us: