New African kleurtrend 2018-1

Kleurtrend 2018: New African

Onze eeuwige hoopvolle zoektocht naar welzijn en duurzaamheid zorgt ervoor dat we verlangen naar lang bestaande culturele tradities. We zijn instinctief aangetrokken tot leven en behoud en vinden deze terug in de natuur. Het is geen wonder dat we onze interieurs vullen met meubelstukken en muren schilderen met tonen van terracotta, sienna en organisch groen. Deze blijvende trend die we de afgelopen jaren hebben zien voortduren, gaat nu verder met warme tinten oker, koraalkleuren en gedempte grijstonen.

Afrika is een van de snelst groeiende economieën ter wereld en zet als continent enorme stappen in de richting van een verenigd en modern continent. De kleuren van het Nieuwe Afrika zijn niet een traditioneel kleurenpalet dat wordt beïnvloed door zijn natuurlijke bronnen; de schoonheid van zijn aard, de exotische flora en fauna, en de variatie van culturen en mensen. Maar het zijn reflecties van een erfenis van succes, luxe en rijkdom – op een Afrikaanse manier. Aardachtige tinten van donker rood, de oranje kleur van sinaasappels tot door bamboe beïnvloedt het kleurenpalet. Folklore en oude tradities worden nieuw leven ingeblazen. New African viert cultureel erfgoed op een eigentijdse manier, geïnspireerd door folklore details, zoals patronen, stiksels, borduurwerk, snij –en houtwerk, terracotta en keramiek. Het kleurenpalet straalt warmte uit en combineert aardse en rijke tinten met aangename neutrale tinten.

New African kleurtrend 2018-1

BloomInspiration vertaalde dit kleurenpalet door naar het interieur en creëerde een aantal blogs waarbij we gebruik maken van de verfkleuren van Amazona Krijtverf. De verfkleuren van Amazona Krijtverf zijn perfect te vertalen naar het kleurpalet New African en het kleurrijke Marakesh roze krijtverf vult dit palet mooi aan. Voor deze eerste serie schilderden we de wand in 2 kleuren uit de krijtverfserie van Amazona; boven Marakesh roze en onder Mocca. De lambrisering maakten we op maat doormiddel van profiellatjes die we kochten bij een bouwmarkt en schilderden we mee in de zelfde verfkleur. Het moodboard met de verfstalen vormt de basis voor het kleurenpalet New African en zullen terug te zien zijn in de komende blogs.

Met dank aan: Amazona Krijtverf & Kalkwas
Bronnen trendartikel: eatfurniture.com, eclectictrends.com, italianbark.com

Foto Moodboard: verfkleuren van Amazona krijtverf Skin nr 13, Café Glace nr 02, Chocolad Chaud nr 03, Marrakesh nr 19, Mocca nr 04, eikenblad geschilderd in Marrakesh, schaar Søstrene Green, leren stofstalen Ohmann Leather,  muurdecoratie BN Wallcoverings, stof roze Sofa Company, bolletje touw Dille & Kamille, vtwonen washitape, paperclips rose Søstrene Green, bordje chocolade bruin en cup gemaakt met pigmenten van kalksteen van Hester de Wolff, bordje roze uit de serie Gradient servies van Studio H+E.

Overzichtfoto: muur geschilderd boven in Marrakesh roze krijtverf (bovengedeelte), onder met lambrisering in Mocca, servies van oa Hester de Wolff, cup Ekaterina Semenova, melkkan Søstrene Green, kandelaar Dille & Kamille geschilderd in Amazona Krijtverf  Roze 06, vaasje Dille & Kamille geschilderd in Amazona Krijtverf Chocolad Chaud nr 03, stoel geschilderd in Amazona Krijtverf Marrakesh nr 19, lamp Rescued.

 

Please follow and like us: