Lathryrus Festival pronkerwt

Lathyrus Festival op Hoeve Ravenstein

Het is feest bij Hoeve Ravenstein in Baarn want de Lathyrus staat in volle bloei en dat vieren ze dit weekend met het Lathyrus Festival! Het jaarlijkse festival werd afgelopen donderdag officieel geopend omdat dit jaar ook het Nationale Lathyrus tentoonstelling plaats vindt tijdens dit evenement. Naast het bezichtigen van de tentoonstelling kunnen bezoekers in de groente-, kruiden- en bloementuin van Hoeve Ravenstein de vele varianten van de Lathyrussen en andere bloemen bewonderen.

Lathryrus Festival

Foto 1: Mars,  Foto 2: Ernest William, Daphne, Flanningen, Misty

Deze geurerwt geeft wonderschone bloemen en de éénjarige Lathyrus verspreid een heerlijke geur. De plant heeft lange scheuten die klimmen, met daarop korte bloemstelen met veel kleine bloemen waardoor de Lathyrus uitstekend geschikt is als snijbloem. Er zijn verschillende soorten en vaste planten en eenjarige planten, planten die geteeld worden in de volle grond graag klimmen. Ook is er de Lathyrus die prima in de pot te telen is zoals de ‘Villa Roma Scarlet’, ‘Jet Set’, Villa Roma Rose’ en ‘Cupid Pink’.

Lathryrus Festival

Foto 1: Flanningen Foto 2: Jilly (wit), Roy Phillips, Daphne, Mrs B. Jones, Flanningen, Foto 3: Mars

De Lathyrus werd in 1695 op Sicilië gevonden. De veredeling heeft in Engeland plaatsgevonden en de Lathyrus is daar nog steeds erg populair. In Nederland verscheen de eerste teeltbeschrijving in 1916. ‘Pronkerwten’ werd geschreven door A.J. van Laren, Hortulanus te Amsterdam. Op de Nationale Lathyrus tentoonstelling staan de bloemen die hebben meegestreden voor de landelijke titel van 2017.
In de tuinen van Hoeve Ravenstein staan enkele soorten bloemen die al ver genoeg in bloei om door de bezoekers geplukt te kunnen worden (zolang de voorraad strekt). En vergeet vooral ook geen zaden in te slaan, tijdens het festival wordt er een mooi assortiment te koop aan geboden. Mooi voor eigen tuin!

Lathryrus Festival

Foto 1: Gwendoline, Yvonne Jones, Mars, Rosy Frills, Foto 2 vaasjes: Ernest William (dieppaars), Yvonne Jones (wit), Gwendoline (rose) , Mars (rode rand), Rosy Frills (rose), Daphne (lila), Foto 3: Gwendoline

DIY styling: Lathyrus boeket
Verzamel je mooiste glazen vazen, of glazen flessen in verschillende hoogtes. Verdeel de verschillende gekleurde bloemen, speels en met verschillende lengtes over de vaasjes of maak een boeket en kies een passende vaas.

Het Lathryus Festival 29 juni t/m 2 juli
Hoeve Ravenstein in Baarn
Meer info en openingstijden kijk op www.hoeveravenstein.nl

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Please follow and like us: