Lekker rabarber-custardtaartje

Ik bedacht mij vandaag dat ik dit jaar het record heb verbroken met het bakken van rabarbertaart 😉 Voor Tuinderij Eyckenstein maak ik graag taarten voor de Open Dagen. En ook vandaag is er Open Dag bij Tuinderij Eyckenstein en werd ik weer gevraagd door Luuk (de tuinder) om een paar taarten te bakken. Het seizoen is alweer bijna voorbij voor de rabarber,al kun je de rabarber nog volop vinden in de winkel. Maar op een geven moment wordt het tijd ze met rust te laten, zodat de rabarber weer voldoende kan groeien en nieuwe stengels kan geven voor het volgend voorjaar.

beeldstrook_rabarber-custardtaart

Deze rabarber-custardtaart is van een recept wat ik al eerder maakte en door de zelfgemaakte custardroom een heerlijke combinatie! De laatste keer dat ik deze taart maakte kreeg ik al de vraag of ik het recept wilde delen. De taart is een combinatie van meerdere recepten. Zoals altijd experimenteer ik graag met gerechten of taarten die ik maak en geef ik er graag mijn eigen draai aan. Ook zo bij deze rabarber-custardtaart, kies ik bijvoorbeeld voor mijn favoriete zoete deegbodem. Daarnaast is de custard zelfgemaakt, heel makkelijk en als je eenmaal deze custard hebt geproefd maak je nooit meer uit een pakje custardroom! Je kunt het recept downloaden via deze link: rabarber-custardtaart.pdf. En wil je de taart vandaag al proeven? Kom dan naar de Open Dag van Tuinderij Eyckenstein. Het is vandaag tevens is het ‘Kom lekker naar de boer’ dag. Tuinderij Eyckenstein is vandaag te bezoeken van 10.00u – 16.00u. Daarnaast is er op zaterdag ook verkoop op de kraam van Tuinderij Ecykenstein met vers geoogste groenten uit de biologische moesttuin. Ook de rabarber is verkrijgbaar op de kraam. Fijn weekend!

Tuinderij Eyckenstein, Dorpsweg 264, Maartensdijk
Open Dag 18 juni van 10.00u – 16.00u
Verkoop van groenten uit de moestuin: elke woensdagmiddag en zaterdag.
Voor meer info zie ook: www.landgoedgroenten.nl

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Please follow and like us:
Tags: