Flinders X BloomInspiration

LOW Chair van HAY: een beauty van een designstoel!

Het Deense design merk HAY heeft bij menig interieurliefhebber een plekje in het hart veroverd. De eetkamerstoel AAC22 stoel vormt misschien wel de bekendste uit hun About A Chair collectie want die is een absolute hit in het Nederlandse interieur. Minder bekend, maar zeker niet minder mooi, is haar zusje, de AAC43 LOW Chair. De kuip heeft eenzelfde silhouet als de AAC22, maar een lager onderstel. Deze stoel van designer Hee Welling heeft een opvallend minimalistisch design en zit bijzonder comfortabel.

Het Deense design merk HAY is pas sinds 2002 opgericht door Rolf en Mette en inmiddels een populair en betaalbaar merk in de design wereld. Bij HAY laten ze zich voornamelijk inspireren door Deense meubels uit de jaren ’50 en ’60’. Daarnaast werken ze met verschillende ontwerpers aan hun HAY collectie.

Flinders HAY AAC43 LOW chair BNWalldeco Stitch Pink

Voor HAY ontwierp designer Hee Welling (1974) o.a. de About A Chair serie. Hee Welling volgde The University of Art and Design, Helsinki en heeft een master in meubeldesign van de Koninklijke Deense Academie voor Schone Kunsten. Hij vestigde zijn studio in Kopenhagen in 2003 en houdt zich tegenwoordig bezig met het ontwerpen van meubels, interieur, verlichting en industrieel ontwerp. De studio van Hee Welling werkt samen met verschillende toonaangevende nationale en internationale fabrikanten, zoals het Deense merk HAY.

Flinders HAY AAC43 LOW chair BNWalldeco Stitch Green

De AAC43 LOW Chair van HAY stond al lange tijd op mijn lijstje. Een tijdje geleden mocht ik deze mooie AAC43 LOW Chair van HAY uitzoeken bij Flinders Design. De stoel is verkrijgbaar in verschillende kleuren, stoffen en onderstellen, de combinaties zijn dus eindeloos. Ik koos voor de grijs-groene stof Hero 931, van het welbekende meubelstoffenmerk Kvadrat, in combinatie met het onderstel Black Stained Oak.

Afgelopen maart kregen we de sleutel van ons nieuwe huis, een jaren 30 woning met mooie oude stijl-elementen en een serre. De serre is later aangebouwd, maar wel in eenzelfde stijl als de woning. Het is een heerlijke lichte en zonnige plek en dat wordt straks onze groene tuinkamer waar we kunnen ‘loungen’ en genieten van een kopje koffie in het zonnetje. Ik kan niet wachten om te zien hoe deze beauty van een stoel straks zal staan in onze tuinkamer! Daarom maakte ik alvast deze twee verschillende sfeersettings in de fotostudio met de AAC43 LOW chair van HAY. Het behang op de muur is uit de Stitch collectie van BN Wallcoverings in de kleuren roze en groen. De roze wand geeft een mooi contrast met de grijs-groene stof Hero 931 van Kvadrat, terwijl de groene wand voor meer rust zorgt en een stijlvolle combi geeft. Moeilijk kiezen hoor! Ik denk dat het uiteindelijk toch de groene achtergrond wordt, ik wil toch ook wel een beetje rekening houden met mijn lief, die ook graag in de tuinkamer wil relaxen. Wat vinden jullie?

Op de foto’s: HAY AAC43 Chair Kvadrat stof Hero 931 met onderstel Black Stained Oak (op maat leverbaar) via Flinders, tafeltje Leenbakker, HAY Colour Vase medium by Scholten & Baijings, cup Canard van Lenneke Wispeley, kaars Tallow van Ontwerpduo, poster Sasha van Sofia Bonati via Juniqe Posters, kussen Bijenkorf, behang roze 219032 Stitch Collectie BN Wallcoverings, bordje roze uit de serie Gradient servies van H+E, poster Emilia van Sofia Bonati via Juniqe Posters, hanglampje; grote bollamp Karwei, snoer & fitting Snoerboer.nl geschilderd in de kleur Roze van Amazona Krijtverf,  behang groen 219031 Stitch Collectie BN Wallcoverings.

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Flinders.
Met dank aan: BN Wallcoverings

Please follow and like us: