Low edged vaasje van Fenna Oosterhoff met dahlias

Low Edged vaas van Fenna Oosterhoff

Nadat we gisteren verwend zijn met zo’n heerlijke zonnige lentedag is het vandaag ineens weer een wat frissere dag. Een perfecte dag om de voorjaarskriebels van gisteren toe te passen in een opruimdag. En zo dook in mijn foto-archief in op mijn computer om er weer een beetje orde in te krijgen en kwam deze foto’s met het prachtige vaasje van Fenna Oosterhoff en met mooie zomerbloemen van vorig jaar tegen. Het vaasje Low Edged van Fenna Oosterhoff stond al langer op mijn verlanglijstje en sinds afgelopen zomer mocht ik het vaasje eindelijk toevoegen aan mijn keramiek verzameling.
beeldstrook_vaasje Fenna OosterhoffFenna Oosterhoff studeerde in 2007 af als productontwerper aan de ArtEZ hogeschool voor de kunsten in Arnhem in Nederland, vrijwel daarna richtte ze haar eigen ontwerpstudio op en is ze gevestigd in Arnhem. Fenna is gespecialiseerd in keramiek. Haar producten variëren van serviesgoed tot interieur accessoires voor lampen. Heldere vormen, functionaliteit en tijdloosheid typeren haar ontwerpen.

Drie jaar geleden maakte ik een reportage op haar atelier en goot ze tijdens de fotoshoot de Low-Edged vaas. Een vaas van geglazuurde porselein met krachtige lijnen en scherpe randen. De vaas is onderdeel van een reeks van drie vazen. ‘Low Edged’ is het kleinst. Dan is er ‘High Edged’ en ‘Wide Edged’ twee bijpassende vazen ​​met verschillende vormen en maten. Ik fotografeerde de vaas afgelopen zomer met deze kleurrijke dahlias die ik plukte in een van de vele zelfpluktuinen die ik vaak als voor fotografie op pad ben bezoek. Laat dat mooie weer maar komen!

Kijk voor meer info op haar website: www.fennaoosterhoff.nl
Op de foto’s: Low Edged vaas Fenna Oosterhoff, strikbeursje naturel leder By Gitte, schaar via HAY, mokje met gouden stip Suzan Becking, schriftje groen Tinne+Mia.

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Please follow and like us: