Najaarspret: leuke events en agendatips

Het is nog volop herfst en dat merken we! De blaadjes waaien nog flink van de bomen in de herfststorm van de afgelopen week. Ook zijn we weer volop bezig met winterse activiteiten. Sinterklaas is weer in het land en de eerste wintermarkten zijn in de agenda genoteerd. Dit weekend kun je leuke workshops volgen bij het PapierAtelier tijdens FlavouritesLive. Voor programma en inschrijven zie ook www.happymakersblog.nl. Tijdens FlavouritesLive kun je bij leuke webshops een weekend lang shoppen en leuke kadootjes scoren in hun pop up-shops. Geen tijd om dit weekend  shoppen dan kun je ook je Sinterklaas inkopen doen tijdens het Seinfestijn ShoppingNight. Nog meer leuke tips, over evenementen, exposities en workshops? Bekijk de najaarsagenda die BloomInspiration voor je op een rijtje heeft gezet.

blog-najaarspret

Op de foto’s: roze sample schaaltje Studio H+E, letterperskaart Just For You Letterpress, kastanjevrucht Decora Bloemenwinkel, groen sample schaaltje Studio H+E, ‘Beetle’ polymeer stempel op hout van Urban Woods en fazantenveer via winkel Thuis bij de Buren, fotokaart privébezit.

Agenda najaar-winter

Exposities kunst, design & fotografie , events, happenings, places to be

november-december

FiberFuture
3 okt. – 7 febr. november 2016
Textiel | Expositie
De tentoonstelling geeft een gevarieerd beeld van de hedendaagse Japanse fiber scene. Een ingetogen, maar af en toe ook uitbundige mix van werken aan de muur, monumentale installaties, sculpturen, video en architectuur. Kromhouthal, Textielmuseum, Tilburg

FlavouritesLive
20 – 22 november
LiveEvent divers webshops
Inmiddels alweer de zevende editie. Tijdens dit weekend openen diverse webshops hier drie dagen lang hun eigen pop-up-shop.
Kromhouthal, Amsterdam

PapierAtelier
20 – 22 november
Workshops + unieke kado’s
Tijdens FlavouritesLive biedt het PapierAtelier diverse leuke workshops van illustratie, papercut, collages en kalligrafie. Je kunt je inschrijven via www.happymakersblog.nl wees er snel bij want vol=vol!
Kromhouthal, Amsterdam

Hellen van Meene
Nu t/m 29 november
Fotografie | expositie
Nog te zien t/m 29 november. Het Fotomuseum presenteert haar eerste grote oeuvreoverzicht.
Fotomuseum, Den Haag

Ode aan de Mode
Nu t/m 07 februari 2016
Mode | expositie
Nog nooit eerder is er in Nederland zo’n groot overzicht van de Nederlandse modegeschiedenis gepresenteerd.
Gemeentemuseum, Den Haag

Meesterlijk
27 – 29 november
Ambacht & (Dutch) design | event
Het event voor design, toegepaste kunst en food.
Westergastfabriek, Amsterdam

Elle Decoration Live
28 en 29 november
Interieur | Event
In het laatste weekend van november brengt ELLE Decoration een klein maar heel fijn evenement voor designkenners, interieurlovers en kleuradepten.
Posthoornkerk, Amsterdam

Lidewij Edelkoort trendseminar SS 2017
1 december
Trendpresentatie
Lidewij Edelkoort geeft haar trendpresentatie ‘The emancipation of everything’ voor het zomerseizoen 2017. Tijdens het seminar toont Edelkoort de trends en ontwikkelingen in kleur, vorm en materiaal.
Theater de Meervaart, Amsterdam

Seinfestijn Shoppingnight
1 december
Food & Lifestyle markt
Dompel je onder in de gezellige, ongedwongen sfeer van dit kleinschalige festijn en laat je verwennen met Hééérlijk eten, inspiratie voor in je huis en vind leuke en originele cadeautjes voor de mensen om je heen en natuurlijk voor jezelf.
Seinwezen, Haarlem

LocalGoodsMarket
Zaterdag 5 december
Lokale producten | Shopevent
In de oude tramremise van De Hallen Amsterdam komen ambachtelijke, huisgemaakte & handgemaakte foods & non-foods bij elkaar.
De Hallen, Amsterdam

Hatch Show Print Letterpress
Zaterdag 12 december
Workshop
Jim Sherraden van de roemruchte Hatch Show Print Shop (Nashville, USA), komt naar Grafisch Werkcentrum Amsterdam! Een unieke kans om zelf te drukken met deze beroemde inventaris. inschrijven@grafischwerkcentrumamsterdam.nl
Grafisch Werk Centrum, Amsterdam

Midwintermarkt
13 december
lifestyle kerstmarkt
Gezellige en sfeervolle markt met lokale producten en live muziek.
De Nieuwe Stad, Amersfoort

 

 

Please follow and like us: