designlabel Vrienden

Nederlands designlabel VRIENDEN bekijk je thuis bij…vrienden natuurlijk!

Kennen jullie het design label VRIENDEN al? Ik kwam ze tegen op Design District begin juni. Hun meubels en woonaccessoires shop je niet in een winkel maar bij ‘vrienden’ thuis. Heuh…hoe werkt dat dan zul je denken? Nou er zijn dus ‘vrienden’ die een interieurproducten hebben gekocht en je mag dus bij hun thuis kijken hoe het meubel of vaasje staat. Je kunt alvast op de website www.vanvrienden.com kijken bij bijvoorbeeld Ellen en Sofieke uit Tilburg. Zij hebben de BOND tafeltjes gekocht en je kunt de tafeltjes dus bewonderen bij hun thuis. Of neem een kijkje bij Harmke en Mike in Oosterbeek en plof op de bank LOT. Het idee achter dit label is dat de beste adviseur uiteindelijk de koper zelf is, want tja die heeft uiteindelijk die mooie bank, dat leuke tafeltje of handige kast gekocht en een mooi plekje bij hem of haar thuis gegeven.designlabel Vrienden

Het Nederlandse designlabel VRIENDEN is bedacht door ontwerpers Eric Sloot en Paulien Berendsen van Studio Parade. Zij ontmoetten elkaar ooit op de Design Academy in Eindhoven, na hun afstuderen richtten ze Studio Parade op, waarbij ze hun interesses samenvoegden: ruimtelijk ontwerp en productdesign. Je kent ze misschien ook wel van IXXI, waarbij je eenvoudig met foto’s een fotocollage of met andere afbeeldingen een wanddecoratie kunt maken. Met designlabel Van Vrienden werken ze niet alleen samen met ‘vrienden’ maar ook met verschillende ontwerpers. De meubelen en interieuraccessoires van de basiscollectie zijn ontworpen door Eric & Paulien in samenwerking met andere productdesigners, zoals Liset van der Scheer, Floris Hovers en René Knip. De basiscollectie bestaat uit tafels, stoelen, kasten, bank LOT (het eerste meubel dat voor VRIENDEN werd ontworpen) en diverse accessoires.

designlabel Vrienden VRIENDEN is gevestigd in het voormalige Groot Ziekengasthuis van Den Bosch, waar de volledige collectie is te zien. Sinds kort staat ook een van de producten van VRIENDEN bij BloomInspiration thuis: de BOND kaars. Eric Sloot & Paulien Berendsen ontwikkelden de BOND serie (bestaande uit o.a. bijzettafeltjes, kaarsen en vaasjes) samen met ontwerper en kleurspecialist Floris Hovers. Bij deze interieuraccessoires draait alles om het aan elkaar klikken van de verschillende onderdelen met magneten. De vazen binnen deze collectie zijn van Cor Unum. Het kleurenpalet is bedacht door Floris Hovers en de accessoires zijn verkrijgbaar in 6 verschillende kleuren. En hoe werkt dat met de BOND-kaars dan? Nou je zet dus het magneetje op het bijgeleverde plaatje en je plaatst de kaars over het magneetje heen. En het leuke is dat je de door het magneetje te verschuiven kan kiezen of je de kaars mooi in het midden zet of lekker eigenwijs iets uit het midden. Super leuk toch!

Wil je weten welke meubels en accessoires ze nog meer hebben? Neem dan een kijkje op hun website. En wil je weten hoe een meubel of accessoire bij jouw thuis staat? Maak dan een afspraak met een van de ‘vrienden’ van het designlabel. Op de foto’s v.l.n.r.: Poster It’s a Hip Hip Hooray Day uit het vtwonen posterboek, BOND-kaars van het designlabel Vrienden, mini-vaasje blauw Feline van Hella Duijs, grijs vaasje van Ditte Fisscher, Colour Vaas van Scholten & Baijings voor HAY, tafeltje grijs via Intratuin.

www.vanvrienden.com

Please follow and like us: