New Work: ‘Dutch Master Table Expositie En Route!’

BloomInspiration gaat exposeren! Tijdens ‘Dutch Master Table Expositie En Route!’ in Amerongen tonen vijf verschillende disciplines hun deuren hun werk op verschillende locaties en kun je binnen gluren bij ‘de meester’ aan tafel. Daarnaast schuiven er diverse gast-exposanten aan op de verschillende locaties.

In het voorjaar kreeg ik een belletje van Nienke van de Pol (productdesigner en eigenaar van conceptstore De Wij Vorm) of ik interesse had in een leuk samenwerkingsproject. Onder het genot van een kopje koffie aan de keukentafel bij een van haar dorpsgenoten, maakte ik kennis met edelsmid Annette Boonzaaijer (SKULP), bloemist Patricia Vervat (Natuurlijk 2004) en kunstschilder Arris Tijsseling. Een verrassend, aangenaam en creatief gezelschap. De jaarlijkse kunstroute in Amerongen is inmiddels een begrip en voor dit jaar wilde deze ambachtsmensen het eens vanuit een ander perspectief benaderen en met een creatieve buitenstaander een nieuwe route bewandelen. Het thema van de kunstroute is dit jaar Design & Ambacht. En na een aantal avondjes aan verschillende keukentafels ontstond al brainstormend het project “Dutch Master Table’, kom kijken en schuif bij de ambachtsman en ontwerper aan tafel.

beeldstrook_DutchMasterTable01

Speciaal voor de fotoserie verzamelden iedereen verschillende objecten, materialen en gereedschappen van hun eigen discipline. De verschillende materialen inspireerde mij tot nieuwe composities waarmee ik een aantal tafelsettings creëerde en vastlegde in beeld. Een deel van de serie is in mijn fotostudio gebouwd en een gedeelte is op locatie bij kunstschilder Arris Tijsseling ontstaan. De inspiratie deed ik ter plekke op van de mensen om me heen, hun producten en de locaties waar zij werken. Een ontzettend leuk project om te doen met inspirerende ontmoetingen.

beeldstrook_DutchMasterTable02

‘Dutch Master Table’ Expositie En Route! vind plaats tijdens de Open Monumenten Weekenden op 12 & 13 en 19 & 20 september. Mijn werk is te zien in de etalages aan de Donkerstraat 1 en de Nederstraat 1, daarnaast creeër ik een aantal tafelsettings op locaties, waaronder bij de tijdelijke galerie van Arris Tijsseling; Galerie Den Boogert. Waar ik ook regelmatig zelf aanwezig zal zijn.

Lijkt me leuk je te ontmoeten!

‘Dutch Master Table’ Expositie En Route! is op verschillende locaties in Amerongen te bezoeken.

Houdt Facebook in de gaten voor leuke happenings die plaats zullen vinden op de diverse locaties.

Met dank aan: Sissy Boy Homeland (messing bestek),By Mölle (tafellinnen), Tristan Frencken (stoel).

WANNEER:
Za 12 & Zo 13 september en Za 19 & Zo 20 september
Openingstijden van 12.00 – 17.00 uur

EN ROUTE LOCATIES
Skulp | Overstraat 20
Annette Boonzaaijer | www.skulp.nl

Natuurlijk | Overstraat 24
Patricia Vervat | www.natuurlijk2004.nl

De Wij Vorm | Overstraat 47
Nienke van de Pol | www.dewijvorm.nl www.nienkevandepol.nl

Galerie Den Boogert | Overstraat 42
Arris Tijsseling | www.arris.nl

EN ROUTE ETALAGES
Bloom Inspiration | Donkerstraat 1 | Nederstraat 1
Suzanne Paap | www.bloominspiration.com

www.facebook.com/EnRouteAmerongen
Toegang gratis.

Please follow and like us: