Nuts about you

Afgelopen week waren mijn schoonouders 45 jaar getrouwd en omdat ze het feestje later dit jaar geven organiseerde we samen met mijn schoonzus een etentje bij hun thuis. We bedachten een lekker menu om met z’n drieën vervolgens bij mijn schoonouders te koken. Een van de redenen dat we ervoor kozen om bij mijn schoonouders thuis te koken was omdat mijn schoonzusje gluten-intolerant is en het in restaurants vaak niet makkelijk is om glutenvrij te eten. Een van de gerechten die wij verzorgden was het dessert. En ging ik dus op zoek naar een glutenvrij en liefst ook lactose-vrij toetje.

beeldstrook_notentaartje01

Het recept komt uit het kookboek Goed Zoet van Nanne Hogeland. Zij neemt je in dit boek mee om stapje voor stapje glutenvrij, suikervrij en lactosevrij bakken. Naast dit lekkere noten-dadeltaartje staan er nog meer heerlijke bakrecepten in. Het noten-dadeltaartje is volgens het recept van Nanne Hogeland een walnoten-dadeltaartje en volledig suikervrij doordat ze met rijststroop werkt. Voor dit taartje heb ik met een notenmix gewerkt (met oa hazelnoten, macademia’s cashewnoten en walnoten) en heb ik i.p.v. rijststroop vloeibare honig toegevoegd. Ik had verwacht dat het taartje erg zwaar zou zijn door het gebruik van kokosolie en erg zoet door de combinatie dadels en honing. Maar dat viel reuze mee. Het taartje combineerde ik met een bolletje biologisch vanille-rijst-ijs (o.a. verkrijgbaar bij Ekoplaza), glutenvrij heel luchtig en erg lekker.

beeldstrook_notentaartje02

Zelf dit toetje maken? Download hier het recept of bestel het kookboek Goed Zoet van Nanne Hogeland via Uitgeverij Loopvis.

Wist je trouwens dat de roze en witte anjers voor liefde & geluk staan?

Met dank aan: Papette kaarten Nuts about you en Love you a latte).

Noten-dadeltaartje uit boek: Goed Zoet van Nanne Hogeland. Grote foto: bakblik vierkant, servet, kaarsenstandaard Dille & Kamille, zachtgroene kaars Sissy-Boy Homeland, vaasje Studio Nienke van den Pol. Op de overige foto’s: kaart Nuts about you via Papette, gouden vorkjes Sissy-Boy Homeland, bruin gebaksbordje Lifestyle, servet Dille & Kamille, kaart I like you a latte via Papette, créme-kleurig bord Lifestyle, servet Dille & Kamille, vork privé bezit, glas Sissy-Boy Homeland.

Please follow and like us: