Op de koffie bij: ‘Cornelis, coffee – food and a room’

Cornelis is doordeweeks al vroeg geopend voor koffie. Ik stap ‘s ochtends vanuit huis op mijn  fiets in het frisse ochtendzonnetje richting naar de Utrechtse wijk Wittevrouwen. Bij binnenkomst wordt ik warm welkom geheten door Dave & Bas, de eigenaren en creatieve geesten achter Cornelis. De van oorsprong kruidenierswinkel van C. van de Ven was gevestigd in dit pand omstreeks 1885. De originele voorgevel ontdekten de beide heren toen ze het pand gingen verbouwen.

Onder het genot van een lekker bakkie vertellen zij aan mij hun verhaal over dit pand en de nieuwe functie die zij er aan hebben gegeven. ‘Dave: we liepen al langer met het idee om samen een leuke koffiezaak te beginnen en een vriendin van ons tipte deze locatie. Op de deur staat C. van de Ven en de naam was snel geboren: ‘Cornelis’. Achter in de koffiezaak prijkt een geïllustreerd portret die Cornelis moet voorstellen. Dat achter het pand ook nog een oud koetshuis bleek te zitten maakte het nog specialer. We wilde namelijk het liefst én een koffiezaakje met koffie, huisgemaakte taartjes én een b&b. Een droom die uit kwam met dit pand.

blog_collage_Cornelis

We vonden het wel spannend, allebei werkte we hiervoor voor een baas en nu werk je voor jezelf en samen. We zijn goede vrienden, maar je weet nooit of het klikt op de werkvloer. Gelukkig gaat dat goed. Het grappige is ook dat we allebei weer andere taken op ons nemen. Bas vind het leuk om taarten te bakken en ik houdt me o.a. bezig met de B&B. Naast dat je hier terecht kunt voor koffie en een taartje of lunch kun je hier ook producten kopen als koffie, thee, chocolade en kruidenierswaren. We zitten hier sinds november 2014, maar merken dat we echt een buurtfunctie hebben gekregen. In de directe omgeving zat ook nog niet iets van een koffiezaak. We zijn liggen op de route naar het centrum en mensen uit de buurt weten ons al goed te vinden.’

Met Cornelis willen Bas & Dave een gezellige en warme huiskamersfeer bieden en dat is zeker gelukt. Ook de koffie is heerlijk, hiervoor hebben ze lang gezocht naar een merk die bij hun past en nog niet veel in Utrecht verkrijgbaar is. Bij bedrijf Bocca draait het echt om de koffie. Het is een eerlijk product, fairtrade staat bij Cornelis hoog in het vaandel. De smaak: pittig, klein zuurtje, soms wat bitter, maar niet complex. En als je hier komt zeker proeven: de Cornelis plaatkoek, huisgemaakt en echt een aanrader!

Cornelis: coffee – food and a room
Maliestraat 16 3581 SL Utrecht
Openingstijden: di – vrij van 8.00u – 18.00u, za – zo van 9.00u – 17.00u

Voor meer informatie en B&B kijk ook op www.cornelis-utrecht.nl

Please follow and like us: